Όσο υπάρχουν διαδικτυακά πάρτι, οι ανιματέρ δεν το βάζουν κάτω

Διαδικτυακά πάρτι, οnline ξετύλιγμα δώρων αλλά και παιδικά χαμόγελα κρύβει η καθημερινότητα ενός ανιματέρ τον καιρό της πανδημίας.
Όσο υπάρχουν διαδικτυακά πάρτι, οι ανιματέρ δεν το βάζουν κάτω
Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ιδιαίτερα τους λόγους που μας λείπουν τα πάρτι το τελευταίο διάστημα. Το σίγουρο είναι πως δεν λείπουν μόνο σε εμάς αλλά και σε όλα τα πιτσιρίκια που νοσταλγούν τις εποχές που στριμώχνονταν κατά δεκάδες παιδότοπους ή μεγάλα δωμάτια, με αφορμή γιορτές και γενέθλια. Την περίοδο της πανδημίας ωστόσο οι συγκεκριμένες εικόνες μοιάζουν απαγορευμένη απόλαυση για αυτό και οι διοργανωτές πάρτι προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα που έφερε ο κορωνοϊός στην ανθρωπότητα.

Ο Νίκος Καρατζάς εργάζεται ως ανιματέρ εδώ και δεκατρία χρόνια. Η πανδημία τον ανάγκασε να συμμετάσχει στη διοργάνωση δεκάδων διαδικτυακών εκδηλώσεων μιας και  όπως λέει, «την εποχή αυτή που είναι επιβεβλημένη η τήρηση των αποστάσεων, με τη βοήθεια της τεχνολογίας είναι εφικτή η διασκέδαση με τα πάρτι της οθόνης».

Αν θες κι εσύ να διοργανώσεις ένα διαδικτυακό πάρτι για τα παιδιά σου δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την εξαιρετικά απλή διαδικασία. Επικοινωνείς με τους διοργανωτές τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά κι όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν εκείνοι. «Συντονίζουμε τους καλεσμένους ώστε να συνδεθούν μια συγκεκριμένη ώρα από υπολογιστή, λάπτοπ, κινητό, τάμπλετ και να μπουν όλοι σε ένα ...διαδικτυακό δωμάτιο για να ξεκινήσει το πάρτι», αναφέρει ο Νίκος Καρατζάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

 «Το ότι τα παιδιά συνδέονται μέσω της οθόνης τους δεν σημαίνει ότι μένουν ακίνητα και παρακολουθούν. Κατά τη διάρκεια του πάρτι κάνουμε μαγικά, διοργανώνουμε παιχνίδια ταχύτητας, κουίζ, παιχνίδι θησαυρού για να βρουν μέσα στο σπίτι κάποιο αντικείμενο, χορεύουμε, τραγουδάμε όπως και στα κανονικά πάρτι, όπου βγάζουν τα παιδιά την ενέργεια και τη χαρά τους», τονίζει ο κ. Καρατζάς, μιας και όπως λένε κι οι Beastie Boys αν χρειαστεί θα παλέψουμε για το δικαίωμα μας στα πάρτι.

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πάρτι δίχως δώρα για αυτό κι έχει γίνει ειδική διαδικτυακή πρόβλεψη σχετικά: «Μετά το σβήσιμο των κεριών, όπως και στα δια ζώσης πάρτι, έρχεται η ώρα των δώρων, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το ξετύλιγμα γίνεται σε ζωντανή μετάδοση. Οι καλεσμένοι παρουσιάζουν εκτός από τα δώρα τους πολλές φορές και κατασκευές αλλά και ζωγραφιές που έχουν φτιάξει και φυσικά δεσμεύονται να παραδώσουν το δώρο, όταν αυτό επιτραπεί από τις συνθήκες».

Η πανδημία τέχνες κατεργάζεται λοιπόν προκειμένου να μαζευτούν αγαπημένα πρόσωπα έστω κι εξ αποστάσεως και να παρτάρουν διαδικτυακά, μέχρι οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να αγκαλιαστούμε και πάλι.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v