Εξαδάκτυλος: 3 λόγοι που τα self tests είναι προβληματικά

Ιδιαίτερα προβληματισμένος για τα self tests εμφανίστηκε ο κ. Εξαδάκτυλος, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του και για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν.
Εξαδάκτυλος: 3 λόγοι που τα self tests είναι προβληματικά
Την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να εξοικειωθούν με τη χρήση των self tests ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Open κι εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την επάρκεια τους, χαρακτηρίζοντας τα ως υπερτιμημένα.

Παρέθεσε κατά σειρά τις τρεις βασικές αδυναμίες τους «Αρχικά είναι επαρκές επικουρικά, όχι από μόνο του. Επιπλέον η σωστή λήψη είναι δυσάρεστη και τέλος είναι αναγκαία η ειλικρινής χρήση του θετικού αποτελέσματος», ενώ πρόσθεσε πως «ο μεγάλος κίνδυνος είναι να θεωρήσουμε πως το πρόβλημα τελείωσε».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα περιστατικά συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στα εμπορικά καταστήματα της Ερμού τις προηγούμενες μέρες, λέγοντας ότι με τέτοιες εικόνες «σφίγγεται το στομάχι μας».

Χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε: «Φοβάμαι ότι η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. Κάνω έκκληση τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες ρυθμίσεις να μην τις εξαντλούμε. Αυτές οι εικόνες μετά από μερικές εβδομάδες θα αφήσουν αποτύπωμα. Προσπαθούμε να το αντέξουμε αυτό το άνοιγμα. Αυτή τη στιγμή οι κλίνες είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό κατειλημμένες. Αν έχουμε περαιτέρω αύξηση για ανάγκη για νοσηλείες, θα έχουμε και παράπλευρες απώλειες από ανθρώπους που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν».

Σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της απόφασης, θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα μιας και «δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει από που προέρχονται οι περισσότερες μολύνσεις, όλες οι δραστηριότητες συμβάλλουν». Σημείωσε ακόμη ότι «Είμαστε σε ένα σημείο που αξίζει τον κόπο να μην μας καταβάλλει η κόπωση» εφιστώντας την προσοχή όλων στη σωστή τήρηση των μέτρων προστασίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v