Σταμπουλίδης: Δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα κλείσει ξανά το λιανεμπόριο

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου δήλωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο, παρά το άνοιγμα των καταστημάτων.
Σταμπουλίδης: Δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα κλείσει ξανά το λιανεμπόριο

Aπό χθες που άνοιξε το λιανεμπόριο και μπήκε σε λειτουργία το 13032, οι περισσότεροι καταναλωτές, προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα και στους κανόνες που ισχύουν προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους με ασφάλεια. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο που οι καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη διαμαρτύρονται διότι δεν άνοιξαν τα καταστήματα τους κατόπιν εισήγησης της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης με δηλώσεις του στο Mega ανέφερε ότι «Η επιτροπή είναι αυτόνομο όργανο. Λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του σκοπού της. Έκανε μια εισήγηση, και τον πρώτο λόγο τον έχουν οι υγειονομικοί. Πρέπει όμως όταν λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, όπως είναι οι επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλείο χρηματοδοτικό έχουμε. Το επίδομα θα είναι ένα ικανό πόσο που αφορά στο σύνολο της χώρας, όχι μόνο τις τρεις περιοχές»

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών δήλωσε ότι: «Σήμερα μπήκε ο περιορισμός στις τρεις περιοχές. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Αν διατηρήσουμε την αγορά σε μία τάξη, και δε δούμε ξανά συνωστισμό σε εμπορικούς δρόμους, μπορούμε να συνεχίσουμε. Αν όμως δεν τηρούνται τα μέτρα, το μυαλό μας είναι να διασφαλίσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας».

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι είπε: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο». Τόνισε παρόλα αυτά πως δεν έπρεπε να απαγορευτεί η δυνατότητα του click away στα καταστήματα διευκρινίζοντας ότι: «Στην ένδυση και στην υπόδηση, ωστόσο, δεν εξυπηρετεί. Αλλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς πέτυχε».

Εξέφρασε ωστόσο την αμέριστη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων: «Έχουμε δείξει και συνεχίζουμε να δείχνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιτροπή. Όπου χρειάζεται να παρέμβουμε το κάνουμε, για να διατηρηθεί η ισορροπία. Σε αυτή τη φάση πάρθηκε μια απόφαση που προφανώς έχει τους λόγους της. Εμπιστευόμαστε την επιτροπή και όπου χρειάζεται να κάνουμε διορθώσεις τις κάνουμε».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v