Ανοίγει το λιανεμπόριο, καλώς μας ήρθες 13032

Τι πρέπει να κάνεις για να πας για ψώνια; Όλα τα νέα μέτρα και οι κανονισμοί που ισχύουν από σήμερα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Ανοίγει το λιανεμπόριο, καλώς μας ήρθες 13032
Κατ’ αρχάς να σου πούμε πως αν δεν πτοηθείς από τον ορυμαγδό νέων κανόνων και πας αυτή την εβδομάδα για ψώνια, είσαι ο ήρωάς μας.

Για να σου κάνουμε τη ζωή λίγο πιο εύκολη, μαζέψαμε βήμα-βήμα όλους τους κανόνες του παιχνιδιού που παίζουμε τώρα, και λέγεται «άνοιγμα του λιανεμπορίου». Δώσε βάση:

Αρχικά, πρέπει να κλείσεις ραντεβού στο κατάστημα που σε ενδιαφέρει, είτε για να μπεις μέσα να ψωνίσεις, είτε να αγοράσεις κάτι online και να πας εκεί να το παραλάβεις από την πόρτα τους (click away που λέμε). Και στις δύο περιπτώσεις, το κατάστημα σου στέλνει ένα mail ή SMS που γράφει: την επωνυμία, τη διεύθυνση και το ΑΦΜ της επιχείρησης, το δικό σου ονοματεπώνυμο, και την μέρα και την ώρα του ραντεβού σου.

Την στιγμή που ξεκινάς από το σπίτι, στέλνεις μήνυμα στο 13032. Χωρίς νούμερο μπροστά, μόνο το ονοματεπώνυμό σου και τη διεύθυνσή σου. Φόρμα ή χειρόγραφη βεβαίωση δεν μπορείς να συμπληρώσεις, μόνο μήνυμα. Από τη στιγμή που σου απαντήσει το 13032, έχεις στη διάθεσή σου τρεις ώρες για να πας στο μαγαζί και να γυρίσεις.

Σε περίπτωση που σε σταματήσουν για έλεγχο, είσαι υποχρεωμένος/η να δείξεις: Το sms ή mail που σου έστειλαν από το κατάστημα, το sms που έλαβες από το 13032, και την ταυτότητα ή το διαβατήριό σου.

Προσοχή-προσοχή: Αν βγαίνοντας από το κατάστημα πάρει το μάτι σου ένα σούπερ μάρκετ εκεί δίπλα, και θυμηθείς πως ξέχασες το πρωί να αγοράσεις μανταρίνια, δεν μπορείς να μπεις, εκτός αν βρίσκεσαι εντός των ορίων του δήμου σου, ή σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από το σπίτι σου. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, πρέπει να στείλεις και 2 στο 13033, όπως κάναμε μέχρι τώρα.

Μήνυμα στο 13032 μπορείς να στείλεις μόνο μια φορά τη μέρα, αν το επιχειρήσεις δεύτερη θα λάβεις αρνητική απάντηση.

Έξτρα κανόνες: Στο click away μπορεί να παραλάβει μόνο ένα άτομο, δεν παίρνεις δηλαδή κι έναν φίλο μαζί για τη βόλτα. Πληρωμές γίνονται μόνο με κάρτες, μετρητά δεν παίζουν. Μέσα στο μαγαζί ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο τα 20 άτομα, ασχέτως τετραγωνικών. Στις ουρές απέξω, ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή 9 άτομα και μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής 10 λεπτά.

Καλά ψώνια!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v