660.000 δολάρια πουλήθηκε ξεχασμένο βιντεοπαιχνίδι Super Mario Bros

Ένα ξεχασμένο Super Mario Bros πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 660.000 δολαρίων σπάζοντας το ρεκόρ πώλησης του ακριβότερου βιντεοπαιχνιδιού.
660.000 δολάρια πουλήθηκε ξεχασμένο βιντεοπαιχνίδι Super Mario Bros
Περίπου 35 χρόνια είχε ξεχασμένη σε ένα παλιό του συρτάρι ένας σύγχρονος Γκαστόνε Γκάντερ μια σφραγισμένη έκδοση του βιντεοπαιχνιδιού Super Mario Bros, αγνοώντας προφανώς πως πρόκειται για έναν θησαυρό που κοστίζει 660.000 δολάρια. Τόσα άλλωστε «έπιασε» σε δημοπρασία των Heritage Auctions, σπάζοντας συγχρόνως το ρεκόρ πώλησης video game σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν δώρο Χριστουγέννων για τον υπερτυχερό κάτοχό του κι έμεινε στο γραφείο του για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, χωρίς να βγει από την προστατευτική ειδική ζελατίνα, εκτοξεύοντας την αξία του.

 «Έμεινε στον πάτο του συρταριού μου όλο αυτό τον καιρό, από την ημέρα που το αγόρασα. Δεν το σκέφτηκα ποτέ», είπε ο άνθρωπος που το πούλησε, κρατώντας ωστόσο την ανωνυμία του.

Τα 660.000 δολάρια που έφτασε στη δημοπρασία το Super Mario Bros ισοπέδωσαν το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης video game που ήταν στα 114.000 δολάρια και αφορούσε άλλη κόπια του ίδιου παιχνιδιού.

Η Βάλαρι ΜακΛέκι, μάλιστα η οποία επιβλέπει τις πωλήσεις video game στον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions ανέφερε ότι το συγκεκριμένο video game κυκλοφόρησε στα τέλη του 1986 και συνέπεσε με την περίοδο κατά την οποία τα βιντεοπαιχνίδια ήταν τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη αντί να έχουν το χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο- σφραγίδα.

Η Nintendo που έβγαλε σε κυκλοφορία το παιχνίδι άλλαξε αυτή τη συσκευασία στις αρχές του 1987 με αποτέλεσμα η προαναφερθείσα με την πλαστική μεμβράνη να χρησιμοποιηθεί για ελάχιστο διάστημα. «Το να βρεις άλλη κόπια από αυτή την παραγωγή, σε παρόμοια κατάσταση, είναι σαν να ψάχνεις σταγόνα στον ωκεανό», υπογράμμισε η ΜακΛέκι.

Όσο λοιπόν εσύ προσπαθείς να πουλήσεις το παλιό κασετόφωνο της γιαγιάς σου 45 ευρώ στο Marketplace, κάποιος δεν θα χρειαστεί να δουλέψει ξανά στη ζωή του, μιας και το σφραγισμένο Super Mario Bros έβγαλε μια για πάντα τα λεφτά του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v