Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείω τη μετακίνηση εκτός νομού

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό άφησε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείω τη μετακίνηση εκτός νομού
Άλλη μια ανάσα αισιοδοξίας φαίνεται να έρχεται στο προσκήνιο σχετικά με το φετινό Πάσχα, μετά και από τις δηλώσεις του επίκουρου καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό για το φετινό Πάσχα –χωρίς βέβαια, σημείωσε, να μπορεί ακόμα να πει και ότι θα γίνει. «Θα πρέπει να ζυγίσουμε την ψυχική βαρύτητα του κόσμου, την κούρασή του» δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως «αν ήμασταν έτσι πέρυσι δεν θα πηγαίναμε σε άνοιγμα».

Ερωτηθείς για το λιανεμπόριο, και την έκτακτη απόφαση της επιτροπής να μην ανοίξει τελικά σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε πως οι συγκεκριμένες περιοχές είναι στο μικροσκόπιο εδώ και αρκετό καιρό. Αρχικά, όπως είπε, την προηγούμενη Τετάρτη η επιτροπή εισηγήθηκε ένα σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων με πρώτο το λιανεμπόριο. Στη συνέχεια, όμως, τα επιδημιολογικά δεδομένα σε αυτές τις τρεις περιοχές τους προβλημάτισαν, με αποτέλεσμα η επιτροπή να συγκληθεί την Παρασκευή και να γνωμοδοτήσει εκτάκτως.

«Τα βασικά σημεία που μας προβληματίζουν για τις συγκεκριμένες περιοχές είναι ένας συνδυασμός επιδημιολογικών προβλημάτων όπως ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το RT δεν έχει φανεί να κάμπτεται με την λήψη των μέτρων μέχρι στιγμής σε αντίθεση με πόλεις παρόμοιου μεγέθους, σε συνδυασμό με την χαμηλή ελαστικότητα που υπάρχει στα νοσοκομεία σε αυτές τις πόλεις» είπε χαρακτηριστικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v