Ο Βρούτσης μίλησε για την εισβολή Φουρθιωτη σε υπουργικά γραφεία

Χωρίς να τον κατονομάσει ευθέως, ο πρώην υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στα… έργα και τις ημέρες του «πολλά βαρύ» Μένιου Φουρθιώτη.
Ο Βρούτσης μίλησε για την εισβολή Φουρθιωτη σε υπουργικά γραφεία
Με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε για την περιφρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη με 14 ολόκληρα οχήματα της ασφάλειας και 9 αστυνομικούς, ο πρώην υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, προέβη σε αναπάντεχες δηλώσεις.

«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», δήλωσε αρχικά ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Documento.

Αφορμή για αυτήν την τραμπουκική συμπεριφορά όπως λέει, ήταν το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το οποίο ο παρουσιαστής φέρεται να εκμεταλλεύτηκε εμφανίζοντας μεικτές αποδοχές 60.000 – 80.000 ευρώ.

Όταν ο κ. Βρούτσης αποφάσισε να κλείσει αυτή την «τρύπα» στο σύστημα κατέθεσε, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλή τροπολογία, με την οποία έβαλε πλαφόν 6.500 ευρώ.

«Το πρόγραμμα Συν-Εργασία έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό:  δίνει μισθό οποιουδήποτε κόστους ώστε να συντηρηθούν μεγαλοστελέχη σε επιχειρήσεις προκειμένου να μην καταρρεύσει το σύστημα μέσα στην πανδημία, αλλά και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σ’ αυτές να παραμείνουν στις θέσεις τους. Υπάρχει και σε άλλες χώρες. Δεν είναι τζάμπα λεφτά, πρόκειται για δάνειο, που πληρώνει ο ελληνικός λαός», προσέθεσε.

«Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται µεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζοµένων» ανέφερε. Ξαφνικά, «από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε µένα κάποιος που φώναζε –δεν µπορώ να πω ονόµατα– µε θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον µήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριµένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε µισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήµατα έπαιρναν και άτοµα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιµότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον µισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγµα νόµιµο, όµως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν».

Σχετικά πάντως µε τον ιθύνοντα νου της απίστευτης αυτής κομπίνας, ο τέως υπουργός Εργασίας αναρωτήθηκε εάν αυτός «πλήρωσε φόρους; Έγιναν οι παρακρατήσεις; ∆ηλώθηκαν αυτά στην καρτέλα του; Πλήρωσε τις εισφορές στον Ε∆ΟΕΑΠ; Όλα αυτά δεν είναι αφορολόγητα. Πρόκειται για χρήµατα που πρέπει να πληρωθούν. Πρέπει να ελεγχθεί και να γίνουν ενέργειες».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων του Documento αν όλες αυτές οι ξέφρενες αντιδράσεις του παρουσιαστή κόστισαν στον βουλευτή τη θέση του απάντησε: «Όχι, ούτε καν µπορώ να το σκεφτώ. Αυτό το θέµα πάντως µε εξόργισε και µου προκάλεσε προσωπικό πολιτικό κόστος. Με διέσυραν στα κανάλια κάθε µέρα. Καλούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να µε βρίζουν. Τους έλεγαν να πουν για τον Βρούτση τον ανίκανο, τον αναποτελεσµατικό. Μοιραία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κριτική εν αγνοία τους. Παρά τις εκκλήσεις εγώ δεν πήγα ποτέ σε τέτοιο κανάλι. Πάντως το πρόσωπο που του µπλόκαρα τα λεφτά µε είχε κρεµάσει στα µανταλάκια. Έλεγε δηµόσια ότι θα φύγω από υπουργός».

Πηγή: Documento
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v