Σταμάτα να κάνεις αυτά τα πράγματα στα social media

Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές στα social που είναι κάπως ενοχλητικές. Θα σε παρακαλούσαμε λοιπόν να τις σταματήσεις. Αν θες πάντα.
Σταμάτα να κάνεις αυτά τα πράγματα στα social media

Όπως και στην καθημερινή ζωή, έτσι και στα social, κάποιες συμπεριφορές ενοχλούν τους γύρω σου. Κάποιες άλλες είναι κομματάκι γραφικές ή/και αστείες.

Μήπως έφτασε η στιγμή να τις σταματήσεις; Λέμε τώρα.

Κοινό προφίλ με τον/τη σύντροφό σου

Πέρα από κάπως αστείο είναι και αρκετά περίεργο για τους υπόλοιπους χρήστες: δηλαδή ποιος μιλάει/γράφει τώρα; Ο Νίκος ή η Μαρία; Ή γράφετε και οι δύο ταυτόχρονα; Ή το συζητάτε από πριν και γράφει ο ένας τη μια μέρα και ο ένας την άλλη; Μπέρδεμα ρε παιδί μου.



Ευχετήριο post με 50 tags

Αρκετά κοινό σε ονομαστικές εορτές. Βαριέσαι να στείλεις σε όλους τους Γιώργηδες που ξέρεις; Ε, δεν έγινε και τίποτα, στείλε στους κοντινούς σου αλλά σε προσωπικό μήνυμα. Μην κάνεις tag 50 άτομα εκ των οποίων τα 45 δεν σε έχουν δει για παραπάνω από δυο φορές στη ζωή τους.

Υπερβολικά post αγάπης

Εντάξει, το καταλάβαμε, είστε ερωτευμένοι, αγαπιέστε, όλα καλά. Ξέρεις ποιος θέλει να το μάθει αυτό; Σίγουρα όχι οι φίλοι σου στο Facebook, αλλά περισσότερο το έτερόν σου ήμισυ. Περιόρισε λοιπόν τα μελιστάλαχτα post με καρδούλες και #loveofmylife, και δείξε του/της έμπρακτα την αγάπη σου.

Να χρησιμοποιείς ένα κάρο φίλτρα

Η επιδερμίδα σου δεν είναι και στα καλύτερά της; Δεν πειράζει. Έχεις φυσική ομορφιά. Δεν έχεις φυσική ομορφιά; Έχεις εσωτερική ομορφιά. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να «φορέσεις» στη φωτογραφία σου ό,τι έχει και δεν έχει βγει σε φίλτρο.



Να τρολάρεις/βρίζεις με ψεύτικο προφίλ

Δηλαδή, για να καταλάβουμε. Μπήκες στη διαδικασία να φτιάξεις ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook μόνο και μόνο για να κράζεις κόσμο; Ζωούλα δεν έχεις; Έλα, μπορείς και καλύτερα μωρέ.

ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Είναι σαν να φωνάζεις. Ακόμα να το καταλάβεις; Ήρεμα στο λέμε. Χρησιμοποίησε το Caps Lock με σύνεση.



Να στέλνεις μηνύματα σε άγνωστες γυναίκες

Πίστεψέ μας, καμία γυναίκα δεν ψήθηκε ποτέ βλέποντας μήνυμα «Γεια, τι κάνεις» ή "Ιάσο Κόκλα" από έναν άγνωστο. Και αν δεν σου απαντήσει, μην επιμείνεις. Το μπλοκ είναι κοντά.



Να σπαμάρεις με εφαρμογές παιχνιδιών

Δεν έχουν όλη διάθεση για παιχνίδι. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για κάτι του στιλ «Έκανα το κουίζ και μοιάζω με την τάδε ράτσα σκύλου/την τάδε γάτα/τον τάδε ηθοποιό».

Να ανεβάζεις fake news

Και να ήθελες να το κάνεις, το Facebook δεν θα σε αφήσει, ευτυχώς. Σε κάθε περίπτωση όμως, σταμάτα να αναπαράγεις ειδήσεις που στερούνται αξιοπιστίας και φρόντισε να ενημερώνεσαι από έγκυρες πηγές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v