Στη Σέριφο το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο για υγιή πληθυσμό 18-59

Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο που εμβολιάζει υγιή πληθυσμό ηλικίας 18 έως και 59 ετών στη χωρά μας βρίσκεται στη Σέριφο και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως.
Στη Σέριφο το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο για υγιή πληθυσμό 18-59
Ένα πολύ θετικό νέο προέκυψε σήμερα, σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών καθώς ξεκίνησαν να εμβολιάζεται ο υγιής πληθυσμός των 18-59, στη Σέριφο. Ο υπεύθυνος του ΠΠΙ (Πολύδυναμο Περιφερειακό Ιατρείο) Σερίφου, Κονταρής Αθανάσιος ανέφερε ότι το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο του πανέμορφου ελληνικού νησιού, θα είναι το πρώτο που ξεκινάει να εμβολιάζει υγιείς μόνιμους κατοίκους ηλικίας 18-59, από την Πέμπτη 1/04.

Κάτι τέτοιο, είχε συμβεί μόνο στα μικρά νησιά με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων, τα οποία εμβολιάστηκαν οριζοντίως.

Ανέφερε παράλληλα ότι ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων σε ηλικία, άνω των 60 ετών κύλησε χωρίς κανένα απολύτως  πρόβλημα. Μιλάμε φυσικά για εμβολιασμούς μονίμων κατοίκων του νησιού το οποίο αριθμεί περίπου 1.400 κατοίκους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του γιατρού κ. Κονταρή στη σελίδα του στο Facebook:

"ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕΡΙΦΟΥ

Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα που εμβολιάζει υγιή πληθυσμό ηλικίας 18 έως 59 ετών!

Με εξαίρεση τα μικρά νησιά, με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων, τα οποία εμβολιάστηκαν οριζοντίως, δηλαδή όλοι οι κάτοικοι ανεξαρτήτως ηλικίας, ξεκινάμε πρώτοι να εμβολιάσουμε υγιείς κατοίκους ηλικίας 18-59, την Πέμπτη 1/04.

Μια απίθανη προσπάθεια με αναπάντεχη εξέλιξη , που φέρνει τον πληθυσμό της Σερίφου σε πλεονεκτική θέση, όχι μόνο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η συμμετοχή είναι τεράστια, αναλογικά με τον πληθυσμό και ο εμβολιασμός κυλά δίχως προβλήματα.

Τεράστιο μπράβο στους κατοίκους του νησιού για την συμμετοχή τους, τη διάθεση τους καθώς και την εμπιστοσύνη τους στην επιστημονική κοινότητα και στο ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη της οργάνωσης, το Υπουργείο Υγείας, την 2ηΔΥΠΕ και την Πολιτική Προστασία.

Κυρίως, ευχαριστούμε το προσωπικού του Δήμος Σερίφου για τα γρήγορα αντανακλαστικά, το προσωπικό του ΚΕΠ, και το Λιμενικό Σώμα.

Την Πέμπτη λοιπόν, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση!

Με εκτίμηση

Α.Κοντάρης

Ύπευθυνος εμβολιαστικου κέντρου Σερίφου".
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v