Προς κατάργηση η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων

Πιθανότατα θα μπορούμε σύντομα να πάμε από τον έναν δήμο στον άλλο, σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών Γ. Γεραπετρίτη και Σ. Πέτσα.
Προς κατάργηση η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων






Η χαλάρωση του λοκντάουν, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει από την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, προκειμένου να αποκτήσει ο κόσμος διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι παράτυπες μαζώξεις σε σπίτια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο πιθανό άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου με αυστηρούς όρους, ενώ σχετικά με το Πάσχα απάντησε πως είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε τι θα ισχύσει τότε, «θα είναι πάντως ένα πάρα πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό».

Στην απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, λέγοντας πως «το θέμα είναι αν κάτι δεν αποδίδει να διορθώνεται με κάτι άλλο και αν αποδίδει να ενισχύεται» όταν τον ρώτησαν σχετικά με τις εισηγήσεις των ειδικών να γίνει άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης. «Όντως, όταν υπάρχουν αποστάσεις, όπως σε προάστια όχι μόνο της Αθήνας αλλά και στην επαρχία, πρέπει να δίνεται μια λύση που να είναι λειτουργική» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με τις μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, το επόμενο βήμα δηλαδή μετά το «από δήμο σε δήμο», ο αναπληρωτής υπουργός είπε επίσης πως είναι ακόμα πολύ νωρίς, και πως θα το δούμε μέσα στον Απρίλιο, πλησιάζοντας προς το Πάσχα. «Για να πάμε στο χωριό πρέπει να ψωνίσουμε πρώτα, οπότε ας πάμε στα πρώτα βήματα και θα δούμε για το Πάσχα», είπε αφήνοντας να εννοηθεί πως πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο και ύστερα οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v