Ολλανδικό διακοπο-πείραμα στην Ρόδο

Περίπου 200 Ολλανδοί ετοιμάζονται για το πρώτο πείραμα της κυβέρνησής τους, με 8 ημέρες διακοπών σε all inclusive ξενοδοχείο στη Ρόδο.
Ολλανδικό διακοπο-πείραμα στην Ρόδο
Μέσα από μια σειρά πειραμάτων, η ολλανδική κυβέρνηση αναζητά απαντήσεις στο ερώτημα «τι μπορούμε και τι όχι να κάνουμε κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας;». Έτσι, μετά την αυστηρά ελεγχόμενη, πειραματική διοργάνωση πάρτι και μικρών μουσικών φεστιβάλ, σειρά έχουν οι διακοπές.

Σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Sunweb, οι αρχές της Ολλανδίας αναζητούν 187 άτομα ηλικίας από 18 έως 70 χρονών, για να ταξιδέψουν στη Ρόδο στις 12 Απριλίου. Το σχέδιο λέει πως οι ταξιδιώτες θα μείνουν για οκτώ ημέρες σε all inclusive ξενοδοχείο, από το οποίο δεν θα βγουν, και όταν επιστρέψουν στην Ολλανδία θα μείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Το κόστος συμμετοχής στο ενδιαφέρον αυτό πείραμα ανέρχεται στα 399 ευρώ. Περισσότεροι από 25.000 ενδιαφερόμενοι έχουν κάνει μέχρι στιγμής αίτηση, όπως μεταδίδει το BBC, στο ρεπορτάζ του οποίου αναφέρεται επίσης ότι στόχος του πειράματος είναι να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση κριτήρια που έχει θέσει η ολλανδική κυβέρνηση. Πέρα από το παραπάνω ποσό, οι ταξιδιώτες δεν θα πληρώσουν κάτι άλλο –τα έξοδα για τα τεστ, όπως και αυτά του ξενοδοχείου καραντίνας στο οποίο θα μεταφερθεί όποιος νοσήσει κατά τη διάρκεια του οκταήμερου, θα τα αναλάβει το ταξιδιωτικό γραφείο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την αποκλειστική χρήση του ξενοδοχείου, καθώς πέρα από τους ίδιους εκεί θα βρίσκεται μόνο το προσωπικό. Θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, αλλά δεν θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία.

Στα πλάνα των Ολλανδών είναι επίσης ένα δεύτερο διακοπο-πείραμα, με λίγο μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων από αυτήν του resort, καθώς επίσης και αντίστοιχες δοκιμές για διακοπές με αυτοκίνητο, κρουαζιερόπλοιο και τραίνο.

Σύμφωνα πάντα με το BBC, τα τολμηρά αυτά πλάνα έχουν διχάσει την κοινή γνώμη, σε μια εποχή που τόσο τα κρούσματα κορωνοϊού όσο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Ολλανδίας βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Μέχρι στιγμής στην χώρα έχουν καταγραφεί 16.536 θάνατοι και 1.246.682 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Πέρα από αυτά τα πειράματα, οι οδηγίες της κυβέρνησης προβλέπουν ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό θα πρέπει να αποφεύγονται, εκτός αν πραγματοποιούνται για επείγοντες λόγους, τουλάχιστον έως τα μέσα Μαΐου.

Το ταξίδι στη Ρόδο υπάρχει περίπτωση να ματαιωθεί αν η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωθεί, είτε στην Ολλανδία είτε στη Ρόδο. Σύμφωνα με τη Sunweb, για όλο το ταξίδι έχουν καταρτιστεί οδηγίες ασφαλείας, οι οποίες έχουν εγκριθεί από τον εθνικό οργανισμό δημόσιας υγείας της Ολλανδίας (RIVM).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v