10 καλοί λόγοι να μην σηκωθείς από το κρεβάτι σου

Φτάνει πια με τα «άδραξε τη μέρα». Μερικές φορές, το μόνο που θέλεις είναι να αράξεις όλη μέρα και να κοιτάς το ταβάνι. Καλό κάνει κι αυτό.
10 καλοί λόγοι να μην σηκωθείς από το κρεβάτι σου
Ναι, δεν πρέπει να αφήνεις την κατάσταση να σε παίρνει από κάτω, και ναι, είναι σημαντικό να πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα για να μη βουλιάζει. Όμως, μεγάλο όμως, η υπερβολική πίεση μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ, και ειδικά σε περιόδους σαν αυτή η ισορροπία είναι μεγάλο πράγμα. Είναι σημαντικό να ξέρεις πότε είναι ώρα να σταματήσεις να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου. Αρκεί να μην είναι κάθε ώρα τέτοια ώρα, έτσι;

Η ώρα της δημιουργικής τεμπελιάς

Ειδικά αν κάνεις δουλειά που απαιτεί έμπνευση, το να κάθεσαι μερικές φορές να κοιτάς το ταβάνι δεν είναι απλά οκέι, είναι και χρήσιμο. Οι καλές ιδέες δεν έρχονται την ώρα που κοιτάς απεγνωσμένος/η την οθόνη του υπολογιστή και σκέφτεσαι «πρέπει να δουλέψω, πρέπει να δουλέψω», ούτε εκεί που σιδερώνεις.

Η ώρα που σκρολάρεις στα social media

Λέμε και ξαναλέμε πως είναι σημαντικό για την ψυχική σου υγεία να μη λιώνεις στο Facebook όλη μέρα, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν δικαιούσαι μια ώρα χαζολογήματος σε σελίδες που σε κάνουν να ξεχνιέσαι, ή ακόμα καλύτερα να γελάς. Αρκεί να έχεις κάνει unfollow σε όλους εκείνους που σου δημιουργούν άγχος ή/και νεύρα.

Οι μαραθώνιοι σεξ

Προφανώς και είναι τέλειος λόγος να μην σηκωθείς από το κρεβάτι σου, είτε γίνονται με παρτενέρ είτε χωρίς.

Η ώρα που ο ήλιος λούζει το δωμάτιό σου

Ένα από τα μαθήματα ζωής που πήραμε από τις γάτες μας είναι η σπουδαιότητα του να αράζεις για λίγο –ή και για πολύ– κουλουριασμένος/η στον ήλιο. Κανείς δεν έκανε ποτέ αρνητικές σκέψεις κουλουριασμένος στον ήλιο.

Η συμφιλίωση με την ιδέα ότι κάποιες φορές η ζωή κάνει παύση

Κι αυτός ο τελευταίος χρόνος είναι μια από εκείνες τις φορές. Το να προσποιείσαι πως όλα συνεχίζονται κανονικά, και να προσπαθείς να ζήσεις με τους ίδιους ρυθμούς που είχες προ πανδημίας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να σε οδηγήσει στην τρέλα. Ο εγκέφαλός σου ξέρει, δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις.

Οι καλές ταινίες

Δεν θα έχεις πολλές φορές στο μέλλον τη δυνατότητα να δεις μια ταινία που θα σου φτιάξει το κέφι, ξαπλωτός/η στο κρεβάτι ένα πρωί καθημερινής πριν ξεκινήσεις να δουλεύεις.

Η ώρα που πραγματικά δεν έχεις τίποτα να κάνεις

Ξέρεις ποια λέμε: Η ώρα που έχεις τελειώσει τη δουλειά, ή το πρωί της Κυριακής, που σηκώνεσαι και ντύνεσαι ψυχαναγκαστικά λες και θα πας για καφεδάκι, και μετά κάθεσαι ντυμένος/η και μόνος/η στον καναπέ σου. Μην το κάνεις, δε θα νιώσεις καλύτερα. Εκμεταλλεύσου την σπάνια δυνατότητα να μην κάνεις τίποτα τώρα που την έχεις, και κάτσε να χουζουρέψεις.

Τα παιχνίδια στο κινητό

Ντρεπόμαστε λίγο να σου πούμε πόσες εργατοώρες μας έχει ροκανίσει σε τούτο το λοκντάουν το Exploding Kittens. Αλλά ξέρεις κάτι; Κανείς δεν θα έπρεπε να ντρέπεται για τα πράγματα που τον διασκεδάζουν. Δε μας έχουν μείνει και πολλά.

Τα καλά βιβλία

Ορίστε ένα πράγμα που θα σε διασκεδάσει χωρίς να σε ντροπιάσει. Πάρε ένα καλό βιβλίο, κάνε τα μαξιλάρια σου στοίβα πίσω από το κεφάλι σου, κι άσε τις ώρες να περνάνε χωρίς τύψεις.

Ο ύπνος που θρέφει τα παιδιά

Κάνει καλό στα πάντα, από την ψυχική σου υγεία μέχρι το δέρμα σου, και είναι κι αυτός ένα από τα πράγματα που δεν θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις όταν ξεφορτωθούμε επιτέλους τα λοκντάουν και τις τηλεργασίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v