10 tips για να τεμπελιάζεις στον στρατό

Σε πήραν φαντάρο και αγχώνεσαι; Σου παρουσιάζουμε 10 εύκολους τρόπους φιδιάσματος για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
10 tips για να τεμπελιάζεις στον στρατό
Ενώ περιμένουμε την απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, από 9 που είναι αυτή την περίοδο, είπαμε να γράψουμε κάτι που θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο στα φανταράκια που αυτή την περίοδο βαράνε σκοπιά σε κάποιο φυλάκιο της χώρας.

Η σκέψη μας είναι μαζί τους, όσο ψάχνουν εναγωνίως μέσο για να έρθουν με μετάθεση στην πόλη τους, ενώ σκαρφίζονται δικαιολογίες για να βγουν ελεύθεροι ξυρίσματος και αρβυλών. Θέλοντας να τους βοηθήσουμε να περάσουν ζάχαρη το υπόλοιπο της θητείας τους, τους παραθέτουμε 10 πανεύκολα tips φιδιάσματος και αγνής τεμπελιάς, όσο το λελεδόμετρο μετράει αντίστροφα.

Κύρ λοχαγέ μου πονάω ο δόλιος

Ένας από τους πιο παλιούς και πατροπαράδοτους τρόπους λούφας, όσο φοράς παραλλαγή, είναι φυσικά η «ασθένεια». Χρειάζεται μέτρο φυσικά και να μην το παρακάνεις γιατί θα σε κυνηγάνε τα υπόλοιπα φαντάρια του λόχου όταν σε υποψιαστούν. Ωστόσο, ένα ξαφνικό πιάσιμο στη μέση ή ένα ανεπιθύμητο κρύωμα  όλους μας είχε πιάσει στο στρατό, προσδοκώντας αν δεν πάρουμε άδεια, να βγούμε έστω ελεύθεροι υπηρεσίας. Tip από παλιούς: Επικαλεστείτε πόνο στα γόνατα ή στη μέση, όπου έχετε και «χρόνιο πρόβλημα». Αυτά τα δύο σημεία είναι πολύ εύκολο να πάσχουν και δεν γίνεται να υπάρξει και ακριβής διάγνωση ώστε να σας διαψεύσει.

Γίνε ο αγγαρείας

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, ο αγγαρείας είναι ένας από τους φαντάρους που την περνάει υπέροχα όσο φορά τα χακί. Πως; Παρατείνοντας προφανώς τον χρόνο κάθε αγγαρείας που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας με προθυμία. Έτσι λοιπόν βαράει οχτάωρα στην κουζίνα καθαρίζοντας 25 πατάτες, ενώ οι υπόλοιποι βαράνε σκοπέτα στο λιοπύρι ή στον παγετό.

Καψιμιτζή καφέ

Όλοι γνωρίζουν πως όταν μιλάμε για στρατό μονάχα στο καψιμί (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος) είναι η θέα! Αν καταφέρεις και τρυπώσεις στο καψιμί, τότε το φίδιασμα είναι εγγυημένο. Όσο οι άλλοι κάνουν αθλοπαιδείες, εσύ θα ετοιμάζεις καφεδάκια και θα μαζεύεις και κανένα πουρμπουάρ από τους ανώτερους.

Θαλαμοφυλίκι αγάπη μου

Αυτή είναι η υπηρεσία που πρέπει να κυνηγάς μέρα νύχτα στον στρατό, για έναν πολύ απλό λόγο. Δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα, πέρα από το να κάθεσαι σε μια καρεκλίτσα με φορτισμένο κινητό και να φροντίσεις να μην κλέψουν κανένα όπλο από τους οπλοβαστούς. Όσοι βγουν Ι4, είναι ευλογημένοι με το να κάνουν μονάχα αυτή την υπηρεσία.

Τον Χλαπάτσα ουδείς αγάπησε, τα χλαπατσιλίκια όλοι

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πέρασε στο πάνθεον της ελληνικής τηλεοπτικής ιστορίας ερμηνεύοντας με υπέροχα γλιτσιάρικο τρόπο τον Χλαπάτσα στης Ελλάδος τα Παιδιά. Κι όσο κι αν λέμε ότι ποτέ δεν θα γίνουμε σαν κι αυτόν απέναντι στους συφαντάρους μας, ξέρουμε ότι κάνοντας τη σωστή εξυπηρέτηση στο σωστό άνθρωπο με τα χακί, η λούφα είναι εγγυημένη.

Φρόντισε να μην μάθουν ποτέ το όνομά σου

Ένας από τους άγραφους κανόνες του στρατοπέδου, είναι να γίνεις σκιά και κανείς να μην γνωρίζει το όνομά σου. Όσο λιγότεροι το ξέρουν, τόσο το καλύτερο για σένα. Θα αποφύγεις αγγαρείες, χωσίματα κι υπηρεσίες που ποτέ δεν γούσταρες να κάνεις. Φρόντισε να περνάς μόνο απαρατήρητος και τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

Μάθε γρήγορα τις καβάτζες του στρατοπέδου

Κάθε στρατόπεδο, έχει εκείνα τα αόρατα σημεία που δεν σε πιάνει ούτε κάμερα. Συνηθώς χαμένες σε φυλλωσιές ή πίσω από τα μαγειρεία, θα βρεις τις καλύτερες καβάτζες που θα σου επιτρέψουν να φιδιάσεις σαν άνθρωπος, ξεχνώντας όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα υπόλοιπα φαντάρια.

Διάλεξε το σωστό πόστο

Είναι χρήσιμο για την πορεία της θητείας σου, να κάνεις εξ αρχής σωστή επιλογή πόστου. Αν καταφέρεις και μπεις στο επιλοχάδικο λόγου χάρη θα έχεις για πάντα τον πρώτο λόγο στις υπηρεσίες, ενώ θα σε πλευρίζουν όλοι οι φαντάροι για εξυπηρετήσεις. Αντίστοιχα στο 1ο γραφείο, θα είσαι υπεύθυνος για να περνάς τις άδειες των φαντάρων, επομένως μπορείς να φτιάξεις μια δική σου κόζα νόστρα απολαμβάνοντας φίδιασμα.

Ζήτα βοήθεια για το παραμικρό

Όταν πας στρατό, υπάρχει μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Δεν τους ξέρεις, δεν σε ξέρουν, υποφέρεις κι υποφέρουν. Επομένως μπορείς να εκμεταλλευτείς την άγνοια τους προς το πρόσωπό σου και να την βγάλεις πολύ πιο λάσκα, ζητώντας βοήθεια για το παραμικρό. Κάποια στιγμή θα σε σιχαθούν και δεν θα σου δίνουν να κάνεις τίποτα.

Μπες ενώ είσαι φοιτητής

Ήρθε η ώρα η σχολή σου να βγάλει τα λεφτά της. Αν μπεις φοιτητής στον στρατό δικαιούσαι έξτρα άδειες, για την εξεταστική σου, κατά τις οποίες εσύ θα γιολάρεις, όσο οι υπόλοιποι πήζουν στα σκοπέτα. Αν πέσεις μάλιστα σε πονόψυχο διοικητή και το παίζεις διαβαστερός, ίσως επωφεληθείς πιο χαλαρών υπηρεσιών, για να πάρεις επιτέλους το πτυχίο σου, να χαρεί κι η δόλια η μανούλα σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v