Μνημείο στήθηκε για 56χρονη μαμά που τα έβαλε με μεξικανικό καρτέλ

Η Miriam Rodriguez πήρε εκδίκηση για τον φόνο της κόρης της, στέλνοντας στη φυλακή 10 μέλη των Los Zetos, πριν εκείνοι την δολοφονήσουν.
Μνημείο στήθηκε για 56χρονη μαμά που τα έβαλε με μεξικανικό καρτέλ
Δεν ξέρουμε αν είσαι φαν των action thriller εκδίκησης με πρωταγωνιστή τον Liam Neeson (Taken κτλ). Πρόκειται συνήθως για την ίδια ταινία, σε άλλο μέρος κι ελαφρώς αλλαγμένους τους δεύτερους ρόλους, μιας και σε όλες ο πρωταγωνιστής Liam, προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για τον χαμό ή την απαγωγή ενός αγαπημένου του προσώπου, στέλνοντας έναν μετά τον άλλο τους υπαίτιους στη φυλακή ή στο χώμα.

Σαν σενάριο ταινίας λοιπόν έμοιαζε η ζωή της Miriam Rodriguez, μιας 56χρονης μαμάς από το Μεξικό που βρήκε τραγικό τέλος, στις 10 Μαΐου 2017, ημέρα που οι Μεξικανοί τιμούν τη Γιορτή της Μητέρας.

Τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο η Miriam πέτυχε κάτι που θα φαινόταν ακατόρθωτο ακόμη και για τον Liam Neeson, μιας και κατάφερε να στείλει στη φυλακή τους υπεύθυνους της απαγωγής και βίαιης δολοφονίας της 20χρονης κόρης της, που σχετιζόταν με το διαβόητο καρτέλ Los Zetos.

Μετά τον θάνατο του παιδιού της, η Miriam δεν έμεινε άπραγη κι έβαλε στόχο της ζωής της να πιάσει τους δράστες που ευθύνονταν για το στυγνό έγκλημα.της. Σαν άλλη vigilante λοιπόν ξεκίνησε το 2012 έναν αγώνα, προκειμένου να τους οδηγήσει στη φυλακή. Χρησιμοποίησε κάθε δυνατό μέσο (έφτιαξε πλαστές ταυτότητες, υποδύθηκε πρόσωπα του υποκόσμου) προκειμένου να πετύχει τον στόχο της και ακολουθώντας τα στοιχεία που προέκυπταν στον δρόμο της, έστειλε 10 από αυτούς στα χέρια της αστυνομίας. Μάλιστα σε ένα περιστατικό ξυλοφόρτωσε ένα μέλος του καρτέλ, μόλις τον αντιλήφθηκε, σημαδεύοντας τον έπειτα με το όπλο, μέχρι που παραδόθηκε.

Δυστυχώς συνεργάτες του καρτέλ την πυροβόλησαν στο σπίτι της, βάζοντας τέλος στη ζωή μιας ηρωίδας. Στην πόλη Tamaulipas, όπου η Miriam ζούσε υπάρχει πλέον ένα χάλκινο μνημείο προκειμένου να την τιμήσουν και να μην ξεχαστεί η ιστορία της. Μάλιστα, ο κυβερνήτης της περιοχής, Governor Francisco García Cabeza de Vaca να δηλώνει ότι «Δεν θα επιτρέψουμε ο θάνατος της Miriam να είναι ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο» σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τις αρχές και την κοινή γνώμη, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους με κάποιο τρόπο το θέμα των καρτέλ ναρκωτικών που στερούν τη ζωή σε χιλιάδες Μεξικανούς κάθε χρόνο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v