Νέα στοιχεία για κακοποίησης 11χρονης ιστιοπλόου

Η Σοφία Μπεκατώρου κι ο Νίκος Κακλαμανάκης αποκάλυψαν στοιχεία σχετικά με τη σοβαρή καταγγελία που έκανε η πρώτη.
Νέα στοιχεία για κακοποίησης 11χρονης ιστιοπλόου
Τις τελευταίες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί δικαιολογημένα στη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία προχώρησε σε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος της, όταν η χρυσή Ολυμπιονίκης ήταν ακόμη αθλήτρια της ιστιοπλοΐας. Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί  τεράστιο κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό της, ενώ κι ο Εισαγγελέας την κάλεσε να καταθέσει σχετικά, χθες.

Η κατάθεση της κράτησε πάνω από 3 ώρες κι η Μπεκατώρου δήλωσε εξερχόμενη από το γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών τα ακόλουθα: «Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του αθλητισμού».

Ο Νίκος Κακλαμανάκης ωστόσο, δήλωσε με τη σειρά του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ότι η Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε και σε νέα καταγγελία στον Εισαγγελέα, η οποία αφορούσε την περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης 11χρονης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας. Ο Ολυμπιονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως το κορίτσι σήμερα είναι 21 ετών κι απέφυγε να δώσει παραπάνω στοιχεία, καθώς δεν θα ήθελε να προκαλέσει αναστάτωση σε εκείνο και την οικογένειά του.

Παρόλα αυτά πληροφορίες που έρχονταν από την κρατική τηλεόραση αναφέρουν πως το περιστατικό έλαβε χώρα σε ναυτικό όμιλο που βρίσκεται στη βορειανατολική Αττική.

Παράλληλα, οι Νίκος Κακλαμανάκης και Σοφία Μπεκατώρου υπέβαλαν, δια της συνηγόρου τους Έλλης Ρούσου, αίτημα στον Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου με το οποίο ζητούν την κλήση και εξέταση οκτώ νέων μαρτύρων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ώστε να βρεθούν έγγραφα που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας αυτές τις μέρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v