Κομμένα τα πάρτι στο Ντουμπάι, καθώς τα κρούσματα πήραν την ανηφόρα

Καθώς τα κρούσματα σκαρφαλώνουν σε τριψήφιους αριθμούς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυστηροποιούν τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό.
Κομμένα τα πάρτι στο Ντουμπάι, καθώς τα κρούσματα πήραν την ανηφόρα
Όχι πως δεν το περιμέναμε, με κάθε πλούσιο και διάσημο του πλανήτη ετούτου να παρτάρει στο Ντουμπάι αφού δεν μπορεί να το κάνει πουθενά αλλού, αλλά τώρα είναι πια και επίσημο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεπέρασαν το όριο των 3.000 κρουσμάτων κορωνοϊού ανά ημέρα, με τις αρχές της χώρας να παίρνουν τη δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση να σταματήσουν για ένα μήνα τόσο τη ζωντανή διασκέδαση στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, όσο και τις μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις, που πολύς κόσμος ερχόταν και από το εξωτερικό για να κάνει.

Η ανακοίνωση, που εξέδωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, και ισχύει από σήμερα εξηγεί πως το μέτρο της αναστολής των μη απαραίτητων χειρουργικών επεμβάσεων έχει στόχο να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών με κορωνοϊό.

Παράλληλα, η υπηρεσία τουρισμού του Ντουμπάι εξέδωσε δική της εγκύκλιο με την οποία αναστέλλει την ζωντανή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθότι όπως διευκρινίζει παρατηρήθηκε αύξηση των παραβιάσεων των κανόνων που ισχύουν.

Ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, που έφτασε στις 12 Ιανουαρίου τα 3.506, έχει φέρει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην πρώτη θέση των χωρών του Κόλπου –με τις πέντε γειτονικές τους χώρες, μάλιστα, να καταγράφουν λιγότερα από 500 ημερήσια κρούσματα η καθεμία.

Παρ’ όλο που ο αριθμός των κρουσμάτων δεν καταγράφεται ξεχωριστά σε κάθε εμιράτο (ένα από τα οποία είναι και το Ντουμπάι) δεν είναι δύσκολο να κάνει κανείς τη σύνδεση ανάμεσα στην αύξηση των κρουσμάτων και την μεγάλη προσέλευση ξένων επισκεπτών που θέλουν να παρτάρουν, αγνοώντας τα μέτρα της τήρησης των αποστάσεων και της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας παντού, τα οποία ισχύουν σε όλη την χώρα.

Τα Εμιράτα έχουν εντείνει τους ρυθμούς της εμβολιαστικής τους εκστρατείας, με στόχο πάνω από το 50% του πληθυσμού των περίπου εννιά εκατομμυρίων να έχει εμβολιαστεί πριν το τέλος Μαρτίου. Ο εμβολιασμός στο Ντουμπάι γίνεται προς το παρόν μόνο με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αν και στη χώρα έχει επίσης εγκριθεί και το κινέζικο εμβόλιο της Sinopharm.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v