Ανζελίκ Κουρούνη: Πέθανε η σκηνοθέτις που πολέμησε τη Χρυσή Αυγή

Έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο η ακτιβίστρια και δημιουργός των ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση» και «Χρυσή Αυγή - Υπόθεση όλων μας».

Ανζελίκ Κουρούνη: Πέθανε η σκηνοθέτις που πολέμησε τη Χρυσή Αυγή

Μια από τις σημαντικότερες φωνές στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, η η Ανζελίκ Κουρούνη, έφυγε τη Δευτέρα, νικημένη από τον καρκίνο.

Δημοσιογράφος, σκηνοθέτις, παραγωγός, συγγραφέας, και ανταποκρίτρια γαλλόφωνων Μέσων στην Ελλάδα, η Ανζελίκ Κουρούνη ήταν από τους πρώτους που ξεσκέπασαν τη δράση της «Χρυσής Αυγής» με το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή. Μια προσωπική υπόθεση» του 2016, για το οποίο συγκέντρωνε στοιχεία από το 2009.

Το δεύτερο της ντοκιμαντέρ με τίτλο «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας» κυκλοφόρησε το 2021 και αποτελεί την μοναδική κινηματογραφική παραγωγή που έγινε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τα δύο ντοκιμαντέρ ήταν μια συντονισμένη και αποκαλυπτική δουλειά, ένα έργο ζωής το οποίο έγινε μαζί με τον σύντροφό της και στενό συνεργάτη της Θωμά Ιακόμπι και μία αφοσιωμένη ομάδα συνεργατών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία αλλά όπως συνήθιζε να λέει: «Δεν είμαι Ελληνογαλλίδα. Είμαι Ελληνίδα της διασποράς. Γέννημα-θρέμμα γαλλικής παιδείας, αλλά με ελληνική καταγωγή».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v