Web Radios που αξίζει να ακούσεις

Μαζέψαμε τα καλύτερα web radios της πιάτσας και σε προκαλούμε να συντονιστείς. Γιατί μόνο η καλή μουσική θα μας σώσει.
Web Radios που αξίζει να ακούσεις

Είμαστε μουσικόφιλοι και δεν έχουμε κανένα λόγο να το κρύψουμε (άλλωστε). Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μουσική κάνει υποφερτές πολλές από τις δυσκολίες που βιώνουμε καθημερινά, είτε πρόκειται για το αφεντικό που μας πρήζει, είτε για το βαρύ κι ασήκωτο αίσθημα της απώλειας μιας σχέσης ή ενός αγαπημένου προσώπου.

Για αυτό λοιπόν, έχουμε μια αδυναμία στο ραδιόφωνο, που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν περνάει τις καλύτερες μέρες του. Βλέπεις, είναι εγκλωβισμένο σε επαναλαμβανόμενες playlist και hits παλαιότερων δεκαετιών που έχεις βαρεθεί να ακούς (προφανώς υπάρχουν κι εξαιρέσεις). Αν προσθέσεις ότι εκπομπές κάνουν περισσότερες τηλεοπτικές περσόνες από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε και λιγότεροι μουσικάνθρωποι, τότε αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του προβλήματος.

Για καλή μας τύχη, εδώ και κάποια χρόνια έχουν ξεφυτρώσει διάφορα τίμια web radios, με ανθρώπους που λατρεύουν τη μουσική και σαν άξιοι συνεχιστές των ραδιοπειρατών του Βασικά Καλησπέρα σας, ξεσαλώνουν στο διαδίκτυο. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα εξ αυτών και σου τα παρουσιάζουμε.Off Radio

To Offradio.gr ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2008 ως το πρώτο professional online radio στην Ελλάδα. Ξεκίνησε με «προίκα» το φανατικό κοινό των δημιουργών του στη Θεσσαλονίκη αλλά πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από φανατικό κοινό σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη μαζί με την ελληνική διασπορά την τελευταία 10ετία. Σήμερα OFF ακούν περίπου 200.000 μοναδικοί ακροατές κάθε μήνα. Μια εξαιρετική επιλογή που καλύπτει όλο το φάσμα όσων θα έπρεπε να ακούς σε ένα web radio που ακολουθεί την εποχή του. Όπως λένε και τα παιδιά, μόνο μουσικάρες!

Συνδέσου εδώ

Avopolis Radio

Καλή ποπ μουσική, σε όλες τις μορφές! Soul, folk, indie, ηλεκτρονική, world: ένα διαρκές μουσικό ταξίδι, στο οποίο τα είδη δεν έχουν σημασία! Bάση επίσης δίνεται στο να ξεκουραστούν τα ταλαιπωρημένα αυτιά όσων ακροατών έχουν βαρεθεί να ακούν επαναλήψεις των ίδιων τραγουδιών. Πνευματικό παιδί του Avopolis, που θα μπορούσες να πεις ότι είναι το εγχώριο Pitchfork κουβαλά τις φωνές ανθρώπων που ξέρουν για την μουσική όσα εγκυκλοπαίδειες ολόκληρες σαν τον Μάκη Μηλάτο και τον Δημήτρη Λίλη, ενώ για τους βινυλιολάγνους η εκπομπή του Rock & Roll Circus μοιάζει η ενδεδειγμένη επιλογή.

Συνδέσου εδώ

Join Radio

«Παιδί» της πιο ωραίας φωνής ίσως του ελληνικού ραδιοφώνου, της Αφροδίτης Σημίτη.  Το Join Radio δεν εγκλωβίζεται σε playlists, αγκαλιάζει τις νέες μουσικές και τρώει φλασιές από το παρελθόν. Έχει άμεση επικοινωνία με τους ακροατές μέσω του ενεργού του chat και των social media, δημιουργώντας ένα δυνατό community, ενώ συνδυάζει πάντα τη μουσική με τη σύγχρονη εικόνα. Κυκλοφορεί στα events της πόλης, φιλοξενεί στο στούντιο πρόσωπα της επικαιρότητας, γεμίζει το website του με όλα αυτά που εμπνέουν τη δραστήρια ομάδα του. Το Musicalista με τη Μαντλέν Θεοφιλοπούλου, είναι η καλύτερη επιλογή για το καθημερινό πρωινό (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 με 10:00)

Ένα online radio που αλλάζει τον αέρα σου. Συνδέσου εδώ

Street Radio

Μουσική που καλύπτει όλα τα γούστα, αξιόλογη ομάδα παραγωγών καθώς και εκπομπές ποικίλλων θεμάτων (μουσικές, ενημερωτικές, σατυρικές, αθλητικές, μαγειρικής, μόδας κ.α) αποτελούν το βασικό μέρος του προγράμματος του Street Radio. Παράλληλα, διαγωνισμοί, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, events και πρώτες μεταδόσεις πραγματοποιούνται σε συνδυασμό με την άμεση επικοινωνία με τους ακροατές, μέσω του Live Chat, που περιλαμβάνει το site του σταθμού. Μια σίγουρη επιλογή για να έχεις μια πολύ καλή συντροφιά στην ημέρα σου.

Συνδέσου εδώ

Radio Alchemy

Mια παρέα ανθρώπων που τους άρεσε πολύ η μουσική, αλλά και το θέατρο, το σινεμά και το βίβλίο, στήνουν εδώ και χρόνια τις αλχημείες τους, προσφέροντας ένα χορταστικό πρόγραμμα, που δύσκολα θα αφήσει κάποιον ανικανοποίητο. Ένας πολιτιστικός οδηγός πόλης που μπορεί να φτάσει με ένα μόνο κλικ στα ηχεία σου.

Συνδέσου εδώ

Roxx Radio

«H καλύτερη ροκ μουσική που δεν θα ακούσεις στα FM», λέει το σλόγκαν του ιντερνετικού ραδιοφώνου Roxx κι ένα μεγάλο δίκιο το έχει. Πνευματικό παιδί, του Roxx, που είναι δίχως άλλο το πιο Badass webzine για να ενημερωθείς σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε ενδιαφέρον παρακλάδι της ροκ, γεμίζει τη μέρα σου με δαιμονισμένα solos, τίμια riffs, ρεφρέν που δεν γίνεται να φύγουν από το κεφάλι σου και την ημερήσια δόση headbanging Που χρειάζεσαι.

Συνδέσου εδώ

NGradio.gr

Ο NGradio είναι ένας νεανικός και εναλλακτικός ιντερνετικός σταθμός, Μπορείς να ακούσεις τα πάντα σχετικά με τη μουσική, ενώ πολύ συχνά οι παραγωγοί του σταθμού δίνουν τον λόγο σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζοντας τις τελευταίες τους δουλειές. Το Σεπτέμβρη του 2015 κερδίζει το πρώτο βραβείο από τον διεθνή οργανισμό WMA της Αμερικής με τον τίτλο Best Web Radio in Europe – Best Radio Website 2015. Μια εξαιρετική επιλογή για να δώσεις ρυθμό στη μέρα σου, από τις πρώτες πρωινές ώρες, μέχρι πολύ αργά το βράδυ, για εκείνους που αγαπούν το ραδιοφωνικό ξενύχτι.

Συνδέσου εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v