Ελληνική Πρωτοποριακή θεραπεία για τον κορωνοϊό «κολλάει» στη χρηματοδότηση

Μια θεραπεία με λεμφοκύτταρα αναπτύσσεται στην αιματολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου και χρειάζεται τη συνδρομή όλων.
Ελληνική Πρωτοποριακή θεραπεία για τον κορωνοϊό «κολλάει» στη χρηματοδότηση
Η επιστήμη είναι δίχως άλλο ο μεγαλύτερος σύμμαχος που έχουμε ώστε να αναχαιτίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού κι αυτό οφείλουμε να το καταλάβουμε όλοι. Οι άνθρωποι που αφιερώνουν χιλιάδες ώρες στην έρευνα, με στόχο μια επαρκή θεραπεία απέναντι στην COVID-19 πρέπει να έχουν τον σεβασμό αλλά και τη στήριξη όλων. Στη μάχη για τη θεραπεία και το εμβόλιο έχουν πέσει προφανώς κι οι Έλληνες γιατροί. Στην αιματολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, αναπτύσσεται μια πρωτοποριακή θεραπεία έναντι του κορωνοϊού με Λεμφοκύτταρα.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGΑ», o κ. Αναγνωστόπουλος εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει.

«Στην κλινική παράγουμε ‘’Τ’’ λεμφοκύτταρα ειδικά εναντίον τριών ιών που πλήττουν συχνά τους μεταμοσχμευμένους ασθενείς. Τα αποτελέσματα επιτυχίας είναι 90% σε αυτούς. Αναπτύξαμε αυτή την μέθοδο και εναντίον του κορωνοϊού. Και διαπιστώσαμε ότι οι ασθενείς που αναρρώνουν από κοροναϊό, παράγουν αρκετό αριθμό λεμφοκυτάρρων ‘’Τ’’» εξήγησε.

«Πήραμε κάποια τέτοια λεμφοκύτταρα, τα πολλαπλασιάσαμε. Αυτός ο μεγάλος αριθμός είναι πλήρως δραστικός και λειτουργικός έναντι του κορωνοϊού» πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά η προσπάθεια δεν προχωρά κι έχει «κολλήσει», λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, μιας κι η ομάδα του κυρίου Αναγνωστόπουλου δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις 230 χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για την χορήγηση της άδειας από τον ΕΟΦ.

«Είναι έτοιμη η μελέτη, αλλά δεν μπορούμε να την υποβάλλουμε εάν δεν υπάρχει η χρηματοδότηση. Ο ΕΟΦ δεν κρίνει εκθέσεις ιδεών. Πρέπει να υπάρχει και χρηματοδότηση» σημείωσε.

Είναι χρέος όλων, αρμοδίων και μη λοιπόν να μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό, ώστε πολύ γρήγορα να έχουμε ακόμη ένα όπλο στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Πηγή

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v