SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκό βραβείο για τον “Παρθενώνα των Ναυαγίων” στην Αλόννησο

Το Υποθαλάσσιο Μουσείο της Περιστέρας στην Αλόννησο πήρε το πρώτο βραβείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού και μπράβο του!

Ευρωπαϊκό βραβείο για τον “Παρθενώνα των Ναυαγίων” στην Αλόννησο

Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη σε φυσικό τοπίο χώρα. Οι ομορφιές της από άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την επικράτειά της είναι αμέτρητες. Κι αυτό δεν είναι βέβαια κάτι που υποστηρίζουμε αναμεταξύ μας, αντίθετα το παραδέχονται μεγαλόφωνα σε όλη την Ευρώπη. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να τις αναδεικνύουμε ξανά και ξανά κι όταν γίνονται σχετικοί διαγωνισμοί να σηκώνουμε εμείς όλα τα βραβεία.  

Όπως για παράδειγμα συνέβη με το έργο του Υποθαλάσσιου Μουσείου της Περιστέρας στην Αλόννησο της Περιφέρειας Θεσσαλίας απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία: «Καινοτομία και ψηφιοποίηση στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό, προς έξυπνους προορισμούς» του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας να λαμβάνει μια νέα ευρωπαϊκή διάκριση για την ανάδειξη καινοτόμων, εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων. 

Ένα τοπίο συγκλονιστικής ομορφιάς, που δείχνει έμπρακτα ότι η σωστή προβολή, μπορεί να αναδείξει με μοναδικό τρόπο το φυσικό κάλλος της Ελλάδας.  

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας «το έργο αναγνωρίστηκε ως παράδειγμα αριστείας που εμπνέει άλλους τουριστικούς προορισμούς και ενθαρρύνει την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμων και υπεύθυνων πρωτοβουλιών πολιτιστικού τουρισμού». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές ανακοινώθηκαν διαδικτυακά, στην τελετή απονομής των βραβείων η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτιστικό Τουρισμό με θέμα «Ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού με βάση την πολιτιστική κληρονομιά», που διοργανώθηκε από το ETCN στις 22-24 Οκτωβρίου 2020 στο Krk/Rijeka της Κροατίας. 

«Η Θεσσαλία καινοτομεί στην πράξη και βραβεύεται από την Ευρώπη. Ήδη το ναυάγιο της Περιστέρας συγκαταλέγεται στους έξι πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και συμπλήρωσε: «Τα Υποθαλάσσια Μουσεία της Θεσσαλίας αποδεικνύουν ότι με  συνεργασία και ένωση δυνάμεων, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό Λίνα Μενδώνη και ανοίξαμε νέο  δρόμο για τον πολιτισμό, δρόμο για ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν που σέβεται και αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον, φέρνει προστιθέμενο εθνικό πλούτο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».  

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως «τόσο το επισκέψιμο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, ισάξιο με τον  Παρθενώνα από άποψη μοναδικότητας, καθώς είναι το αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο, όσο και τα υπόλοιπα ναυάγια στον Δυτικό Παγασητικό που αξιοποιούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να γίνουν επισκέψιμα, δημιουργούν προϋποθέσεις για μια τεράστια τουριστική και πολιτιστική υπεραξία στη Θεσσαλία, τόσο συμβολική όσο και πραγματική». 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v