Το Μουσείο Γουλανδρή έχει γενέθλια και ελεύθερη είσοδο!

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή κλείνει το πρώτο έτος λειτουργίας του και υποδέχεται το κοινό με ελεύθερη είσοδο.
Το Μουσείο Γουλανδρή έχει γενέθλια και ελεύθερη είσοδο!
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και εργαζομένων, το Μουσείο Γουλανδρή θα σβήσει το ένα κεράκι γενεθλίων του την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Η ηλεκτρονική προκράτηση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 14.00, ενώ το ωράριο λειτουργίας προσαρμόζεται και το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό εκείνη την ημέρα από τις 10.00 έως τις 20.00.

Η ημέρα πλαισιώνεται από την παρουσίαση ενός εκτενούς φωτογραφικού αφιερώματος στο χρονικό της κατασκευής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα, υπό το φωτογραφικό βλέμμα του διακεκριμένου λειτουργού της τέχνης του φακού Χριστόφορου Δουλγέρη, με τίτλο «Εν τω γίγνεσθαι». Πρόκειται για μία διαδρομή στην κατασκευαστική πορεία του έργου και μία αφήγηση της ανέγερσης του μουσείου μέσα από φωτογραφικά έργα-ντοκουμέντα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν δώρα, μέσα από διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας, όπως πακέτα συνδρομών του Προγράμματος Μελών, μοναδικά προϊόντα από το Πωλητήριο, privé ξεναγήσεις και πολλά ακόμη.

Την ίδια ημέρα ξεκινά και ένα μεγάλο BΑΖΑΑR με εκπτώσεις έως 70% σε καταλόγους εκθέσεων, αφίσες και συλλεκτικά είδη από την εκθεσιακή δραστηριότητα του Ιδρύματος από το 1979 έως σήμερα.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κυριάκος Κουτσομάλλης:

«Ο χρόνος που πέρασε, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει κατακλείδα αλλά και προοίμιο ταυτόχρονα. Θα είναι το τέλος των δυσοίωνων συμβάντων και η αρχή μιας νέας εποχής που θα μας επαναφέρει στην τροχιά της κανονικότητας. Σε κάθε περίπτωση, η καρδιά του ονείρου των Ιδρυτών, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να συνεχίσει να χτυπά δυνατά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου επετειακού χρόνου».

Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή Ερατοσθένους 13, 106 74 Αθήνα, Τ: 210 7252896 | www.goulandris.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v