Μεγαλείο ψυχής: 10 νοσηλεύτριες μεταβαίνουν από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη

Δέκα νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, με εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, θα φτάσουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια.
Μεγαλείο ψυχής: 10 νοσηλεύτριες μεταβαίνουν από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη
Μεγαλείο – κρητικής – ψυχής από δέκα νοσηλεύτριες από τα Χανιά, οι οποίες αποφάσισαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη στη μάχη με τον κορωνοϊό και από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Ιπποκράτειο.

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο "Ιπποκράτειο"», ανέφερε σχετικά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ πρόσθεσε: «Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα».

Τις ευχαριστίες για την απόφαση των δέκα νοσηλευτριών, εξέφρασε και ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

«Η Κρήτη στέκεται στο πλευρό της Μακεδονίας για ακόμα μια φορά. Η ευγενική χειρονομία τους είναι μάθημα αλληλεγγύης, συνεισφοράς, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ανθρωπιάς. Είναι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, τα διδάγματα του οποίου πρέπει να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα. Είμαι σίγουρος πως η υποδειγματική τους πράξη θα βρει και άλλους μιμητές. Μονάχα ενωμένοι θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές από τον πόλεμο που δίνουμε καθημερινά με την πανδημία», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v