Τα λάθη που ίσως κάνεις στη ζωή σου

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη ζωή μας και καταλήγουμε να τα ξανασκεφτόμαστε κλαίγοντας;
Τα λάθη που ίσως κάνεις στη ζωή σου
Άσχημο πράμα το να κοιτάς στο παρελθόν και να μετανιώνεις για πράγματα που (δεν) έκανες όταν μπορούσες. Η ζωή περνά γρήγορα και δεν έχεις προς το παρόν την πολυτέλεια να γυρίσεις τον χρόνο πίσω.

Μέχρι να βρεθεί η χρονοκάψουλα που όλοι τόσο ποθούμε, προσπάθησε να αποφύγεις όσο προφταίνεις κάποια από αυτά τα λάθη.

Ακολουθείς όνειρα άλλων

Ο πόνος των ανεκπλήρωτων ονείρων είναι πολύ πιο έντονος από εκείνον μιας απογοήτευσης. Σε είκοσι, 30 ή 40 χρόνια από τώρα δε θα σκέφτεσαι πόσο απογοήτευσες τους γονείς σου επειδή δεν ακολούθησες την καριέρα που επέλεξαν για σένα, αλλά θα μετανιώνεις που δεν ακολούθησες ποτέ αυτό που πραγματικά αγαπάς.

Θεωρείς όσους σε αγαπούν δεδομένους

Τα παιδιά σου δεν θα είναι για πάντα παιδιά. Οι γονείς σου επίσης δεν θα ζήσουν για πάντα. Θα πιεστείς σκληρά για να συγχωρέσεις τον εαυτό σου που δεν τους έδειξες τι σημαίνουν για εσένα όσο ακόμα είχες χρόνο. Πέρνα ποιοτικό χρόνο με όσους αγαπάς – ποτέ δεν ξέρεις.

Προσποιείσαι

Η κοινωνία απαιτεί από εσένα να δράσεις και να κάνεις πράγματα με συγκεκριμένους τρόπους. Παρόλο που είναι εύκολο να υποκύψεις στις πιέσεις της, μην αλλάζεις αυτό που είσαι απλά και μόνο για να μην ξεχωρίζεις από το πλήθος. Οι πιο αξιοθαύμαστοι και ταλαντούχοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο υπήρξαν αυθεντικοί. Όταν είσαι ο εαυτός σου είσαι άνετος και έλκεις άτομα που σε εκτιμούν και σε αγαπούν για αυτό που είσαι. 

Δεν ζεις το τώρα

Η ζωή είναι μια σύντομη βόλτα. Μην παρασύρεσαι από τους αστραπιαίους της ρυθμούς και μην ξεχνάς να απολαμβάνεις εκείνες τις μικρές στιγμές που κάνουν τη ζωή να αξίζει τον κόπο. Σταμάτα να βρίσκεσαι σε έναν συνεχόμενο αγώνα δρόμου και μάθε να εκτιμάς το περιβάλλον και τους ανθρώπους της ζωής σου. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πετυχαίνεις τους στόχους σου μόνο για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν θυμάσαι καν πώς έφτασες σε αυτούς.

Φοβάσαι να αγαπήσεις

Πολύς κόσμος μετανιώνει σε θέματα που αφορούν τον έρωτα. Πάρα πολλές φορές οι άνθρωποι απορρίπτουν την πραγματική αγάπη επειδή φοβούνται, δεν την αναγνωρίζουν ή είναι πολύ απασχολημένοι με την αναζήτηση άλλων πραγμάτων. Το να αρνείσαι στον εαυτό σου την ευκαιρία να αγαπήσεις και να αγαπηθείς είναι σαν να του αρνείσαι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει τη ζωή σου ομορφότερη. Αποδεχτείτε την αγνή αγάπη από όλους και δώσ’την γενναιόδωρα σε όλους όσους θεωρείς πως την αξίζουν.

Αρνείσαι στους άλλους την ευτυχία

Κάνε το καλό και ρίξ’το στο γυαλό, λένε. Κάνε τον κόσμο γύρω σου χαρούμενο με όποιον τρόπο μπορείς. Προσθέτει αξία στη ζωή σου και κάνει τους άλλους πραγματικά ευγνώμονες. Όταν θα έχεις γεράσει και θα κοιτάς πίσω, θα είσαι ευτυχισμένος που τους έδειξες καλοσύνη και τους βοήθησες να γίνουν καλύτεροι. Στην τελική, δεν έχει τόση σημασία πόσα χρήματα ή πόσα υλικά αγαθά μάζεψες, αλλά πόσες ψυχές άγγιξες.

Δεν υποστηρίζεις όσα πιστεύεις

Ο κόσμος είναι γεμάτος αδικίες. Και αυτές οι αδικίες συνεχίζονται επειδή πολύς κόσμος δεν κάνει το σωστό. Μην στέκεσαι απαθής στην αδικία. Υποστήριξε με σθένος τον εαυτό σου και τους άλλους. Καλύτερα να τσαλακωθείς για έναν σκοπό παρά να ζεις χωρίς αιτία. Όταν μεγαλώσεις θα είσαι περήφανος που συμμετείχες έστω και λίγο στο να γίνει αυτός ο κόσμος κάπως καλύτερος και δεν έκατσες απαθής ενώ συνέβαιναν ένα σωρό άσχημα πράγματα γύρω σου.

Δεν παίρνεις στα σοβαρά την υγεία σου

Η υγεία είναι η ζωή σου. Φρόντιζε το σώμα σου ευλαβικά,. Τρώγε σωστά και γυμνάσου. Μην είσαι από αυτούς που σκέφτονται την υγεία τους μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα και αισθάνονται αδιαθεσία. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v