Πώς θα ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια χωρίς χημικά

Έχουν γίνει τα μυρμήγκια οι νέοι σας συγκάτοικοι; Δείτε πώς θα διαλύσετε την ενοχλητική τους παρέα, χωρίς πολλά χημικά.
Πώς θα ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια χωρίς χημικά
Είναι πολύ δυνατά, μπορούν να σηκώσουν 50 φορές το βάρος τους, είναι εργατικά, γενικά φαίνονται ωραία τυπάκια, όμως δεν τα θέλουμε σπίτι μας. Πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Παρ’ όλα αυτά εκείνα επιμένουν να κάνουν επισκέψεις και να φτιάχνουν τις φωλιές τους σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο.

Πώς μπορούμε να τα διώξουμε;

Καθαριστικό τζαμιών με υγρό πιάτων

Ο συνδυασμός μπορεί να αποτρέψει την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι, αφαιρώντας το άρωμα της φερομόνης που αφήνουν πίσω τους όταν περπατούν. Ανακατέψτε και ψεκάστε σε περιοχές όπου τα μυρμήγκια φαίνεται να χρησιμοποιούν σαν δίοδο ή χώρο… μάζωξης. Σκουπίστε την περιοχή μετά τον ψεκασμό, αφήνοντας ελάχιστο μείγμα.

Σαπούνι χεριών

Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του καθαριστικού για τα τζάμια, τότε το σαπούνι χεριών είναι εξίσου αποτελεσματικό στο να αφαιρεί το άρωμα των φερομονών. Χρησιμοποιήστε το στα ίδια σημεία.

Πιπέρι

Δεν φαίνεται να τους πολυαρέσει η μυρωδιά του, επομένως είναι μια καλή λύση για να τα διώξετε. Μπορείτε να επιλέξετε μαύρο πιπέρι ή καγιέν.

Μέντα

Φυσικό εντομοαπωθητικό που είναι πολύ αποτελεσματικό στο να διώχνει όχι μόνο τα μυρμήγκια αλλά και άλλα έντομα όπως τα κουνούπια. Ανακατέψτε 10 με 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας με 2 φλιτζάνια νερό. Ψεκάστε το μείγμα γύρω από τα παράθυρα του σπιτιού σας. Αφήστε να στεγνώσει. Όπως και με τα περισσότερα αιθέρια έλαια, κρατήστε το λάδι μέντας μακριά από κατοικίδια ζώα, ειδικά γάτες, που μπορεί να έχουν προβλήματα αν εκτεθούν.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Το αιθέριο έλαιο που βγαίνει από το ομώνυμο δέντρο της Αυστραλίας απωθεί και σκοτώνει τα μυρμήγκια. Ανακατέψτε 5 με 10 σταγόνες έλαιο με 2 φλιτζάνια νερό και χρησιμοποιήστε ως σπρέι. Μπορείτε επίσης να το βάλετε σε βαμβάκι και να το τοποθετήσετε σε μέρη που συχνάζουν.

Αν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα μείγμα που συνδυάζει το έλαιο με έλαιο μέντας και νερό. Και σε αυτή την περίπτωση, κρατήστε το μακριά από κατοικίδια, ιδιαίτερα γάτες.

Λεμόνι

Η μυρωδιά του λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, οπότε δοκιμάστε το. Στύψτε μερικά λεμόνια, βάλτε τον χυμό τους σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι και ψεκάστε ανοίγματα στους τοίχους, «σκασίματα» στο πάτωμα, κουφώματα και λοιπά μέρη που έχουν ίσως έχουν φωλιάσει.

Καλαμποκάλευρο

Φονική λύση, η οποία αποδίδει σε μεγάλους πληθυσμούς μυρμηγκιών. Ρίξτε καλαμποκάλευρο πάνω τους, και από πάνω νερό. Θα γίνει λίγο χαμός, όμως το αποτέλεσμα θα είναι μπόλικα νεκρά μυρμήγκια παγιδευμένα σε αυτή την γλοιώδη μάζα, η οποία τα εξοντώνει λόγω της υφής της. Μπορείτε επίσης να τα καλύψετε με αυτό και μετά να τα ρουφήξετε με την ηλεκτρική σκούπα αντί να βάλετε νερό.

Ξύδι

Προτιμήστε το λευκό ξίδι και χρησιμοποιήστε το διαλυμένο σε νερό ή σκέτο. Μπορείτε είτε να βάλετε λευκό ξίδι σε ένα μπουκαλάκι-σπρέι και να ψεκάσετε κάθε σημείο που μαζεύονται, είτε να φτιάξετε διάλυμα ξιδιού-νερού και να σφουγγαρίσετε μ’ αυτό όλο το σπίτι.

Βραστό νερό

Εάν δείτε τρύπες μυρμηγκιών κοντά στο σπίτι σας, ρίξτε βραστό νερό μέσα τους. Αυτό θα τα σκοτώσει αποτελεσματικά και άμεσα. Οι λόφοι- μυρμηγκοφωλιές μπορεί να φαίνονται μικροί, όμως οι αποικίες μυρμηγκιών από κάτω τους είναι μεγάλες.

Το βραστό νερό δεν είναι αρκετό για να σκοτώσει ολόκληρη την αποικία. Για αυτόν τον λόγο, φροντίστε να αντιμετωπίσετε κάθε τρύπα μυρμηγκιών που βλέπετε κοντά στο σπίτι σας.

Εξωτερική καθαριότητα

Κρατήστε την αυλή σας καθαρή από σκουπίδια. Κόψτε τυχόν βλάστηση που αγγίζει ή ακουμπά στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού και των παραθύρων σας. Αυτά μπορούν να διευκολύνουν την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι.

Εμπάργκο

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Φροντίστε λοιπόν να μην έχετε άμεσα διαθέσιμες πηγές τροφίμων που θα τα βάλουν σε πειρασμό.

Αυτό συνεπάγεται τη διατήρηση στενά σφραγισμένων τροφίμων σε δοχεία ή πλαστικές σακούλες. Λάβετε υπόψη επίσης, ότι τα μυρμήγκια προσελκύονται από γλυκά και αμυλούχα τρόφιμα όπως ζάχαρη, μέλι και καλαμπόκι.

Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα ψίχουλα. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε: κάτω και γύρω από όρθιες συσκευές στην κουζίνα σας, σε μαξιλάρια καναπέ, σε κάδους σκουπιδιών και περιοχές του σπιτιού όπου η οικογένειά σας τρώει ή μαγειρεύει.

Η τροφή για κατοικίδια μπορεί επίσης να προσελκύσει μυρμήγκια. Βγάλτε το μπολ μόλις το κατοικίδιο τελειώσει και ξεπλύνετέ το.

Με πληροφορίες από Healthline
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v