Πώς να αποφύγω τα κουνούπια φυσικά;

Αν θες να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις σπρέι κατά των κουνουπιών, μπορείς να προσπαθήσεις να τα απωθήσεις φυσικά.
Πώς να αποφύγω τα κουνούπια φυσικά;
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις αντικουνουπικό σπρέι για να απαλλαγείς από το πιο ενοχλητικό έντομο του καλοκαιριού. Σίγουρα, τα σπρέι είναι αποτελεσματικά, αλλά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου, και επιπλέον μπορεί να μην θέλεις να βάλεις χημικές ουσίες πάνω σου. Κι αυτό είναι δεκτό, οπότε ορίστε μερικές εναλλακτικές, φυσικές μέθοδοι να διώξεις τα κουνούπια από τον χώρο σου και από πάνω σου.

-Αρχικά, τα κουνούπια λατρεύουν το στάσιμο νερό, συνεπώς μην αφήνεις πουθενά νερό στον χώρο. Από ένα ποτήρι που έκατσε έξω παραπάνω, μέχρι μαζεμένα νερά σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι, όλα αυτά θα φέρουν κουνούπια στο σπίτι σου.

-Το γνωστό και κλασικό φιδάκι κάνει καλή δουλειά, και μπορείς να το κάψεις χωρίς να βρίσκεσαι καν στον ίδιο χώρο, ώστε να μην το εισπνεύσεις. Μην το καις ποτέ σε κλειστό χώρο, και προτίμησε να το χρησιμοποιείς σε κήπο ή αυλή, καθώς στο μπαλκόνι μπορεί να μπει η μυρωδιά στον χώρο σου.

-Ένας τρόπος για να δροσίζεσαι και να στέλνεις (κυριολεκτικά) τα κουνούπια μακριά, είναι να έχεις ανοιχτό τον ανεμιστήρα. Τα κουνούπια είναι αδύναμα και δεν μπορούν να πετάξουν κόντρα στο ρεύμα του. Καημένα, αδύναμα κουνουπάκια. Πλάκα κάνουμε, παθαίνουν αυτό που τους αξίζει.

-Κάνε συχνά ντους και απόφυγε να αφήνεις ιδρώτα πάνω στο δέρμα σου. Ο ιδρώτας έχει χημικές ουσίες που προσελκύουν τα κουνούπια. Σαν φερομόνες για σεξ, αλλά με εξωφρενικά κακό αποτέλεσμα.

-Απόφυγε να χρησιμοποιείς σαμπουάν και κρεμοσάπουνο με γλυκιά μυρωδιά φρούτων ή λουλουδιών. Τα κουνούπια θα έχουν διπλάσιο λόγο να σε θεωρήσουν φαγητό και θα εστιάσουν την προσοχή τους πάνω σου.

-Αν το επιτρέπει η θερμοκρασία, φόρα μακριά μανίκια και κάλυπτε το εκτεθειμένο δέρμα σου.

-Αν έχεις γλάστρες, πρέπει να τις ποτίζεις νωρίς το πρωί, ώστε να μην υπάρχει αρκετή υγρασία το βράδυ για να προσελκύσει τα κουνούπια. Το απογευματινό πότισμα σίγουρα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

-Σίτες και κουνουπιέρες εξακολουθούν να είναι μια πολύ καλή επιλογή.

-Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι για τα κουνούπια ό,τι το σκόρδο για τους βρυκόλακες. Μόνο που σε εμάς είναι μια παραδεισένια μυρωδιά, οπότε εμείς βγαίνουμε κερδισμένοι και τα κουνούπια φεύγουν μακριά μας.

-Για να τα λέμε όλα, όμως, και το σκόρδο είναι για τα κουνούπια ό,τι είναι και για τους βρυκόλακες. Θέλουμε να πούμε πως αν λιώσεις μια σκελίδα σκόρδο, την βράσεις σε αρκετό νερό και μετά ψεκάσεις με αυτό το νερό τον χώρο, τα κουνούπια θα εξαφανιστούν-- μπορεί και να πεθάνουν. Ακόμα καλύτερα, εφόσον έχεις βράσει το σκόρδο μέσα σε πολύ νερό, η μυρωδιά δεν πρόκειται να κάτσει για πολλή ώρα στον χώρο σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v