Deutsche Welle: Ο τουρισμός του μέλλοντος στον βυθό της Αλοννήσου!

Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα πραγματοποίησε η Deutsche Welle, για το υποθαλάσσιο μουσείο της Αλοννήσου.


Deutsche Welle: Ο τουρισμός του μέλλοντος στον βυθό της Αλοννήσου!
Η πρώτη ερασιτεχνική μεν, ποιοτική δε λήψη βίντεο του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας και του Αρχαίου Ναυαγίου της Περιστέρας από αυτοδύτες είναι γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο. 

Το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι Deutsche Well -το οποίο αριθμεί 135 εκατομμύρια τηλεθεατές- έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμο Αλοννήσου, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, στο οποίο προβάλλεται η εμπειρία της κατάδυσης στο μουσείο και στο ναυάγιο μέσα από τα μάτια μίας οικογένειας αυτοδυτών.

Η εν λόγω οικογένεια δηλώνει στο βίντεο ότι επέλεξε σαν προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αλόννησο γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. 

«Έχουμε βουτήξει παντού στον κόσμο, στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Εδώ όμως ζεις κάτι μοναδικό, βιώνεις την ιστορία χιλιάδων ετών!» είπε στην κάμερα ένας εκ των αυτοδυτών. 

Στο group κατάδυσης του βίντεο αφιερώματος συμμετέχει και ο Δήμαρχος της Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης ο οποίος επιλέγει να καταδύεται με τουρίστες προκειμένου να αφουγκραστεί τις εντυπώσεις τους.

«Ξεκίνησα μαθήματα κατάδυσης λόγω του ναυαγίου και τελικά ο βυθός με κέρδισε για πάντα! Το ναυάγιο της Περιστέρας αποτελεί έναν πόλος έλξης για κάθε λάτρη της κατάδυσης παγκοσμίως. Ως κάτοικος της Αλοννήσου λοιπόν, θεωρούσα αδιανόητο να έχω δίπλα μου ένα μοναδικό θησαυρό του κόσμου και να μην μπορώ να τον επισκεφτώ, ανά πάσα στιγμή. Κάθε κατάδυση είναι σαν να βουτάω για πρώτη φορά, καθώς ανακαλύπτω κάτι νέο», δηώνει ο κ. Βαφίνης.

Η εκπομπή Euromaxx της Deutsche Welle προβάλλει αυτές τις ημέρες στο τηλεοπτικό της κοινό της τον συναρπαστικό βυθό του ναυαγίου και των χιλιάδων αμφορέων του 5ου αι. π.Χ. στην Περιστέρα Αλοννήσου. Όπως τονίζεται και στην εκπομπή, το αφιέρωμα δεν απευθύνεται μόνο στους φίλους της κατάδυσης αλλά σε οποιονδήποτε σκέφτεται να επισκεφθεί την Αλόννησο καθώς το Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού παρέχει όλες τις πληροφορίες και τα μέσα για να καταδυθεί κανείς εικονικά και να περιηγηθεί στα ναυάγια, με τεχνολογικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v