Ο Υμηττός αποκτά δίκτυο έξι μονοπατιών μήκους 90 χλμ. 

Το αγαπημένο μας βουνό θα αποκτήσει μητροπολιτικό δίκτυο 6 μονοπατιών συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων.
Ο Υμηττός αποκτά δίκτυο έξι μονοπατιών μήκους 90 χλμ.

Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχουν πολλά... μονοπάτια, τα οποία όπως φαίνεται θα αυξηθούν, μιας και την Τρίτη υπεγράφη το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και του προέδρου του Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Γιάννη Κωνσταντάτου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης, παρουσία, μεταξύ άλλων, της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, δημάρχων και εκπροσώπων των έντεκα όμορων δήμων, πολιτών και εθελοντών.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χατζηδάκης, «η σημερινή συνεργασία στέλνει ένα μήνυμα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, προστασίας της φύσης και σύνδεσης των κατοίκων με την πλούσια φυσική μας κληρονομιά».

 Όπως είπε, «ο Υμηττός είναι το βουνό, γύρω από το οποίο ζει το 10% του ελληνικού πληθυσμού. Είναι ένα στολίδι στην καρδιά της Αττικής, που έχει αντέξει παρά την συνεχή ανάπτυξη γύρω του». Και πρόσθεσε: «Η δική μας ευθύνη είναι να διατηρήσουμε τη μοναδική βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον του, να  βελτιώσουμε την προσπελασιμότητά του -ώστε όλοι να μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη της επαφής με τη φύση- και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν πόλο πρασίνου και αναψυχής για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι».

Τα έξι μονοπάτια θα ενώνουν τα στοιχεία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος του Υμηττού, όπως αρχαιολογικά μνημεία, σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος, καθιστώντας τον Υμηττό έναν ελκυστικό πόλο έλξης.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Αττική: «Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την καινοτόμο πρωτοβουλία να χρησιμοποιηθούν ηλεκτρικά ποδήλατα για τις διαδρομές στον Υμηττό, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που κάνουμε και προγραμματίζουμε στηρίζουμε έμπρακτα την διάδοση και ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην Αττική, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζηδάκης, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό «προχωράει με ταχύτητα, αλλά και με προσοχή, έτσι ώστε να διαμορφώσει νέες συνθήκες σφαιρικής προστασίας του Υμηττού», όπως είπε, ενώ ανέφερε, ότι θα ακολουθήσουν και νέες αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από Skai.gr – ΑΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v