ΤΑΞΙΔΙΑWEEKENDS

Σούπερ βόλτες… εκεί ψηλά στον Υμηττό

Οι φθινοπωρινές βόλτες, οι ανακαλύψεις και οι πεζοπορίες στο δάσος και τα μονοπάτια του Υμηττού είναι η πιο αναζωογονητική απόλαυση των σαββατοκύριακών μας.

Σούπερ βόλτες… εκεί ψηλά στον Υμηττό

Ο Υμηττός είναι μια όαση καθαρού αέρα, φύσης και όμορφης θέας κυριολεκτικά δίπλα μας. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους να γνωρίσετε τις ομορφιές του.

Η Μονή Καισαριανής και η Καλοπούλα
Ή αλλιώς… τα SOS του Υμηττού για τους «τεμπέληδες» και αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τη φύση χωρίς να ιδρώσουν: Ξεκινήστε από το αναψυκτήριο στη θέση Καλοπούλα με το αναψυκτήριο όπου θα προμηθευτείτε καφεδάκια και νερό. Συνεχίστε μέχρι τη Μονή Καισαριανής και από εκεί μέχρι τον λόφο των Ταξιαρχών και το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο. Η διαδρομή απαιτεί περίπου μία ώρα, ενώ η θέα από αρκετά σημεία της «πιάνει» Σαρωνικό και κόβει την ανάσα.Ο Πύργος της Ανθούσσας
Με αφετηρία και πάλι την Καλοπούλα, θα προχωρήσετε προς το φθινοπωρινά ντυμένο πευκοδάσος του δυτικού Υμηττού και θα περάσετε από το δημοφιλές μονοπάτι 10, για να φτάσετε στον βυζαντινό Πύργο της Ανθούσσας, μέσα στο Αισθητικό δάσος. Το αρχιτεκτόνημα αυτό αποτελεί ένα μυστήριο, αφού παραμένει ερειπωμένο από τα τέλη του 18ου αιώνα και πρόκειται πιθανότατα για πυργίσκο που έχτισαν οι Οθωμανοί επί Τουρκοκρατίας.Το νέο βοτανικό πάρκο
Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών εγκαινίασε πρόσφατα μέσα στα όρια του αισθητικού δάσους του Υμηττού το νέο βοτανικό πάρκο των Χρωμάτων. Πρόκειται για έναν κήπο με 96 διαφορετικά ελληνικά φυτά – αρωματικά, φαρμακευτικά, βρώσιμα και βαφικά. Αποτελεί ιδανική αφορμή για βόλτα με τα παιδιά και θα φτάσετε εύκολα ξεκινώντας πίσω από τη Μονή Καισαριανής, ξοδεύοντας δύο υπέροχες ώρες εξερευνήσεων στα ευωδιαστά μονοπάτια. Μάθετε περισσότερα εδώ.

 
Το μονοπάτι της Τρύπιας Σπηλιάς
Μια εναλλακτική διαδρομή, μέσα από μονοπάτι που άνοιξε η ομάδα «Μονοπάτια της Ελλάδας», ξεκινά κοντά στο Κορωπί, ανάμεσα στον Προφήτη Ηλία και το Μαυροβούνι και καταλήγει στην Τερψιθέα Γλυφάδας, δηλαδή από τα ανατολικά του Υμηττού προς τα δυστικά. Θα περπατήσετε στη Σφηττία οδό, από όπου λέγεται ότι στην αρχαιότητα πέρασε ο στρατός του Πάλλα εναντίον του αδερφού του και βασιλιά της Αθήνας, Αιγέα. Θα περάσετε από δύο μικρά διάσελα, από αρχαία ερείπια και από εντυπωσιακά σπήλαια στο κατηφορικό τμήμα της διαδρομής, όπως η Στρογγυλή Σπηλιά και η Τρύπια Σπηλιά, αφού η οροφή της έχει καταρρεύσει, δημιουργώντας εντυπωσιακό σκηνικό. Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, η θέα είναι όμορφη και οι μυρωδιές από το πευκοδάσος μεθυστικές. Δείτε πληροφορίες για την διαδρομή εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY