Τι να ξέρεις πριν κάνεις τατουάζ

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχεις στον νου σου προτού κάνεις τατουάζ. Ποια είναι αυτά;
Τι να ξέρεις πριν κάνεις τατουάζ
Το να κάνεις τατουάζ μπορεί να είναι μια απόφαση μεγάλη, ή μηδαμινή. Μπορείς να κάνεις ένα ή εκατό. Μπορείς να γεμίσεις όλο το σώμα σου ή να χτυπάς μόνο μικρές λεξούλες σε κρυφά σημεία. Ό,τι τατού κι αν αποφασίσεις να κάνεις, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου.

*Ο πόνος
Το τατουάζ θα πονέσει. Δεν ξέρουμε πόσο, αυτό έχει να κάνει με το σημείο, τα χρώματα, το πόση λεπτομέρεια και σκιές έχει το τατού, αλλά και τον τύπο δέρματός σου και την προσωπική σου ανοχή. Άρα έχει πολλούς παράγοντες που αλλάζουν· η μόνη σταθερά είναι πως σίγουρα δεν θα είναι ανώδυνο.

*Το σχέδιο
Μην βιαστείς, γενικά. Θυμήσου ότι, παρά το γεγονός πως μπορείς να το αφαιρέσεις, τα τατουάζ υποτίθεται πως κρατάνε για πάντα. Φρόντισε να είναι κάτι που σημαίνει κάτι για εσένα—έστω κι αν δεν θελήσεις να το εξηγήσεις ποτέ σε κανέναν.

*Το σημείο
Εκτός από το θέμα του πόνου, αλλά και το αισθητικό κομμάτι, σκέψου και αν θα ήταν κατάλληλο για την καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, υποθέτουμε ότι ένα τατουάζ στον λαιμό θα ήταν κακή επιλογή για ορισμένα επαγγέλματα—δεν λέμε ότι είναι κάτι που μας αρέσει, λέμε ότι είναι κάτι που συμβαίνει.

*Η εποχή
Γενικά μπορείς να κάνεις τατουάζ οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και να είσαι εντάξει, αρκεί να το φροντίζεις σωστά. Η κατάλληλη εποχή για να το κάνεις, όμως, είναι τέλη φθινόπωρου προς χειμώνα. Τα πιο βαριά ρούχα που φοράμε τότε δρουν προστατευτικά στο φρέσκο σου τατουάζ (που, πρακτικά, είναι μια ανοιχτή πληγή για λίγο καιρό).

*Ο καλλιτέχνης
Εδώ τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ προσωπικά, αλλά σε γενικές γραμμές θα πούμε ότι όσο πιο μεγάλο και λεπτομερές είναι ένα τατού, τόσο πιο σχολαστικά πρέπει να κοιτάξεις το πορτφόλιο του καλλιτέχνη. Πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια, όχι μόνο από τεχνικής, αλλά και από αισθητικής άποψης.

*Η καθαριότητα
Τα στούντιο τατουάζ ελέγχονται αυστηρά και εφαρμόζουν όλους τους κανόνες. Μετά όμως από το στούντιο, πας στο σπίτι σου και πρέπει να φροντίζεις για αρκετές μέρες το τατουάζ σου. Χρειάζεται ενυδάτωση και φροντίδα—ρώτα τον καλλιτέχνη να σου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και για πόσο καιρό, και μην φοβάσαι να κάνεις συμπληρωματικές ερωτήσεις. Είναι πάνω στο σώμα σου, άρα είναι και ζήτημα υγείας.

*Το οικονομικό
Αν θες να κάνεις κάτι μεγάλο και με πολλά χρώματα, λογικά θα σου κοστίσει ακριβά. Κάνε μια έρευνα αγοράς πρώτα, ή βρες τον κατάλληλο καλλιτέχνη και ξεκίνα να μαζεύεις τα χρήματα που θα χρειαστείς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v