Δελφίνια απολαμβάνουν τον Βόσπορο

Απαλλαγμένη από την ανθρώπινη παρουσία, η φύση επιστρέφει στο στοιχείο της. Δείτε το φανταστικό βίντεο με τα δελφίνια στον Βόσπορο.
Δελφίνια απολαμβάνουν τον Βόσπορο
Στο υπέροχο βίντεο που κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου, δελφίνια φαίνονται να απολαμβάνουν τα ασυνήθιστα ήρεμα νερά του Βοσπόρου, για να παίξουν και να κολυμπήσουν ανενόχλητα από την ανθρώπινη παρουσία.

Καθώς τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η Κωνσταντινούπολη μπαίνει σε καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης ως τα Μεσάνυχτα της Κυριακής, η κίνηση των πλοίων στα στενά του Βοσπόρου είναι σημαντικά μειωμένη, ενώ τις ίδιες ώρες απαγορεύεται και το ψάρεμα.

Έτσι, τα δελφίνια κολυμπούν και πλατσουρίζουν ανενόχλητα, ενώ πλησιάζουν και τις ακτές. Στο Σαράι Μπουρνού, που χωρίζει τον Κεράτιο από τη θάλασσα του Μαρμαρά, εθεάθη ένα ολόκληρο κοπάδι.

«Η μείωση της κυκλοφορίας πλοίων και ανθρώπων στον Βόσπορο έχει σημαντικό αντίκτυπο», υπογραμμίζει ο Ερόλ Ορκτσού, πρόεδρος της ένωσης ερασιτεχνών ψαράδων της Κωνσταντινούπολης. «Τα ζώα, θαλάσσια και χερσαία, απαλλάχθηκαν από την ανθρώπινη παρουσία. Και αυτό επιτρέπει στα δελφίνια να πλησιάζουν πιο κοντά στην όχθη».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v