Τι να κάνεις όταν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις

Δοκίμασες να διαβάσεις. Δοκίμασες να ζωγραφίσεις. Δοκίμασες να κάνεις διαλογισμό. Αυτά όμως δεν τα δοκίμασες.
Τι να κάνεις όταν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις
Φτάνει ένα σημείο στην καραντίνα που τα έχεις κάνει απλώς όλα. Δοκίμασες να διαβάσεις ένα βιβλίο που σε περίμενε μήνες παρατημένο στο κομοδίνο. Δοκίμασες να καθαρίσεις το σπίτι σου ακούγοντας μουσική και δοκίμασες να κοιτάξεις τον τοίχο για είκοσι λεπτά, προσπαθώντας να «καθαρίσεις το μυαλό σου», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Το θέμα είναι ότι δοκίμασες να κάνεις τα πάντα, αλλά η υπομονή σου εξαντλείται και η καραντίνα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτές είναι μερικές ιδέες για τις απελπισμένες στιγμές που δεν έχεις να κάνεις απολύτως τίποτα.

*Ρίξε μια ματιά στα αντικείμενα που έχεις στο σπίτι σου. Βρες ό,τι πραγματικά δεν χρειάζεσαι πλέον και κατάστρεψέ το.

*Κοίτα με θλίψη και παραίτηση τον εαυτό σου στον καθρέφτη και – αν έχεις κραγιόν – ζωγράφισε μια χαρούμενη εκδοχή του, που δεν τα ζει όλα αυτά.

*Αναρωτήσου τι να κάνει αυτή τη στιγμή η Σάσα Μπάστα. Γιατί δεν απέκτησε ποτέ μεγαλύτερη καριέρα; Ήταν τόσο έξυπνη.

*Κόψε τα νύχια των ποδιών σου, πόσος καιρός έχει περάσει;

*Μπες σε κάποιο από τα δεκάδες γκρουπ τσατ που έχεις αφήσει στο mute και ξεκίνα λίγο δράμα για να νιώσεις ζωντανός.

*Πάρε τηλέφωνο την κοπέλα σου. Ήρθε η ώρα να κάνετε αυτή την κουβέντα. Πες της ότι δεν φταίει αυτή. Και μετά πες της πως ο μόνος τρόπος να γιατρέψει την καρδιά είναι όταν μάθει ξανά από την αρχή να αγαπά.


*Στείλε μήνυμα σε κάποιον από τους φίλους τρίτης κλάσης σου. Τους δεύτερης κλάσης ξέρουμε ότι έχεις δοκιμάσει να τους μιλήσεις ήδη.

*Ρίξε έναν καυγά με την μάνα σου.

*Βγες για τρέξιμο, αλλά όντως αυτή τη φορά.

*Βγες στην ταράτσα. Δεν θα αλλάξει κάτι στο πόσο χάλια είναι όλα, απλά θα είσαι στην ταράτσα. Δοκίμασε να κοιτάξεις τις υπόλοιπες ταράτσες και τα φώτα της πόλης και να έχεις κάποια σημαντική προσωπική στιγμή. Αν δεν τα καταφέρεις, ίσως το βάιμπ σου να μην κολλάει πολύ με της ταράτσας.

*Γίνε τύφλα στο μεθύσι.

*Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου την παρθενιά σου να ξαναφυτρώνει. Είσαι ένας νέος άνθρωπος πλέον.

*Ρίξε μια ματιά στα online μαθήματα του MasterClass, όχι για να κάνεις όντως σεμινάριο αλλά για να γελάσεις ξανά με το γεγονός ότι η Νάταλι Πόρτμαν παραδίδει masterclass υποκριτικής, θα περάσεις ένα πολύ ωραίο δεκάλεπτο έτσι.

*Πήγαινε στο Κορεάτικο ίντερνετ.

*Παίξε τάβλι με τον εαυτό σου, αν και αυτό είναι κάτι που ο κόσμος κάνει λίγο πριν βαρέσει νευρικό κλονισμό από την μοναξιά.

*Πάστωσε μερικές αντζούγιες.

*Φαντάσου ότι ζεις σε μια πιο ενδιαφέρουσα δυστοπία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v