10 πράγματα που έχει να πει για τον κορωνοϊό η μάνα σου

Η μάνα σου έχει πολλές απόψεις για τον κορωνοϊό και για όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας, και εμείς είμαστε εδώ για να την αφήσουμε να τα πει.
10 πράγματα που έχει να πει για τον κορωνοϊό η μάνα σου
του Θοδωρή Διάκου

Η κατάσταση με την καραντίνα έχει σπάσει τα νεύρα όλων μας, αλλά κανενός τα νεύρα δεν έχουν σπάσει περισσότερο από της μάνας σου. Και αυτό δεν ήταν υπερβολή. Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν ανησυχεί και δεν έχει υποφέρει χειρότερα από αυτή την κατάσταση. Και επειδή πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να δίνουμε βήμα στις ευπαθείς ομάδες, αλλά κυρίως επειδή αν την αφήσουμε να τα πει κάπου, ίσως σταματήσει να τα λέει σε εμάς, αυτές είναι οι επίσημες δηλώσεις της μάνας σου (και της μάνας όλων μας) για τον κορωνοϊό.

1. Τόσες μέρες που είσαι μέσα στο σπίτι και δεν κάνεις τίποτα, γιατί δεν μου έμαθες ακόμα να χρησιμοποιώ καλύτερα το Skype, να σε παίρνω, να σε βλέπω κιόλας; Δεν θες να με βλέπεις; Αφού δεν βγαίνεις απ’ το σπίτι.

2. Να μην ξεχνάς να στέλνεις μήνυμα πριν βγεις από το σπίτι, γιατί άμα σε πιάσουν, καταστράφηκες. Ξέρεις πόσα πρόστιμα κόβονται; Να σου θυμίσω ποια είναι τα νούμερα, μισό λεπτό, τα έγραψα όταν τα έλεγε στην τηλεόραση.

3. Λένε ότι η κατάσταση θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μήπως θες να γυρίσεις στο σπίτι, να είσαι πιο ασφαλής; Να σε προσέχω εγώ, να σου μαγειρεύω κιόλας.

4. Αν δεν μπορείς να κοιμάσαι εύκολα τα βράδια, να δοκιμάσεις να μην κάθεσαι στον υπολογιστή και να πιεις ένα τσάι. Ή να δοκιμάσεις να κοιμάσαι νωρίτερα.

5. [Εδώ η μάνα σου έκανε κάποιο μαμαδίστικο αλλά σεξουαλικά φορτισμένο αστείο για τον Χαρδαλιά και το κόψαμε.]

6. Αν βήχεις, να βάλεις θερμόμετρο και να πάρεις μάσκα. Και στο σούπερ μάρκετ να βάζεις μάσκα. Και στο δρόμο έξω, ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα περάσει δίπλα σου, όλοι μπορεί να είναι μολυσμένοι.

7. Είσαι σίγουρος ότι δεν θέλεις να γυρίσεις σπίτι όσο κρατήσει η καραντίνα; Έλα, σιγά, πόσο ακόμα θα κρατήσει, λίγο έμεινε, ωραία θα είναι.

8. Γιατί δεν το παίρνεις πιο σοβαρά; Δεν είναι αστεία η κατάσταση, μέχρι τον Αύγουστο θα είμαστε κλεισμένοι λένε!

9. Σταμάτα να με παίρνεις τηλέφωνο όταν βλέπω τον Τσιόδρα.

10. Διάβασα ένα άρθρο που λέει ότι τον ιό τον έφτιαξαν σε εργαστήρι για να μειώσουν τον υπερπληθυσμό του πλανήτη, και ότι τα ΄χουν τακιμιάσει πολλές χώρες από πίσω, πώς σου το στέλνω;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v