ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Κουίζ και γρίφοι για να ακονίσεις το μυαλό σου

Επειδή δεν περνάει εύκολα ο χρόνος, και επειδή το μυαλό μπορεί πολύ εύκολα να βαρεθεί, με αυτούς τους τρόπους θα το κρατήσεις υγιές.

Κουίζ και γρίφοι για να ακονίσεις το μυαλό σου

Δεν είναι εύκολο να κρατάμε τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση, ειδικά αν περνάμε πολλές ώρες κλεισμένοι στο σπίτι. Πόση μουσική να ακούσεις και πόσες ταινίες να δεις μέχρι να καταλήξεις να κοιτάς τον τοίχο;

Επειδή, λοιπόν, δεν θέλουμε να το πάθουμε αυτό – και είναι λίγο-πολύ αναπόφευκτο, τόσες μέρες σ’ ένα σπίτι – βρήκαμε τους παρακάτω τρόπους να απασχολούμε τον εγκέφαλό μας και να τον κρατάμε υγιή.

*Αρχικά, να θυμίσουμε ότι τα σουντόκου δεν ήταν μια απλή μόδα που ξεκίνησε πριν από δέκα-κάτι χρόνια. Είναι αντικειμενικά από τα πιο καλά πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά για το μυαλό σου, να λύνεις μία σπαζοκεφαλιά. Ειδικά όσο γίνεσαι καλύτερος και αρχίζεις να λύνεις τα πιο δύσκολα, θα νιώθεις τέλεια. Εδώ θα βρείτε μία δωρεάν εφαρμογή. 

*Επίσης, για φουλ νοσταλγία, θυμάστε το Unblock; Είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που φτιάχτηκαν ποτέ για smartphones, εξακολουθεί να είναι απίστευτα δημοφιλές και να σπάει εγκεφάλους—όλο και περισσότερο με κάθε πίστα που ξεκλειδώνεις.

*Για ατέλειωτες ώρες καψίματος με γρίφους, και στα ελληνικά, αρκεί ένα κλικ εδώ. Και καλή διασκέδαση. 

*Μια ακόμα τέλεια εφαρμογή λογικής είναι το Γρίφοι με σπίρτα. Όσο προχωράς, τόσο δυσκολεύουν. 

*Το Lumosity είναι ένα εκπληκτικό site που θα δημιουργήσει για εσένα το κατάλληλο πρόγραμμα πνευματικών ασκήσεων, βασισμένο στους στόχους σου. Στην πρώτη επίσκεψή σου, θα ερωτηθείς τι θέλεις να επιτύχεις από άποψη μνήμης, προσοχής, ταχύτητας, ευελιξίας και επίλυσης προβλημάτων. Στην συνέχεια θα δημιουγήσεις έναν λογαριασμό, και θα σου σταλεί το πρόγραμμα της «προπόνησής» σου. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο θάνατος είναι απλός. Η ζωή είναι περίπλοκη. Δώστε μου ζωή, όσο πιο χαοτική τόσο το καλύτερο."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1497 - Ο Πορτογάλος Βάσκο ντα Γκάμα ξεκινά να ανακαλύψει την Ινδία.
    1709 - Στη μάχη της Ποτλάβα, στην Ουκρανία, ο τσάρος της Ρωσίας Πέτρος Α' νικά τον βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολο Ζ'.
    1851 - Γεννήθηκε ο άγγλος αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς.
    1889 - Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αμερικανικής εφημερίδας Wall Steet Journal.
    1921 - Μεγάλη νικηφόρα μάχη των Ελλήνων στο Εσκί Σεχίρ. Προέλαση προς την Άγκυρα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2