Τι να κάνω για μένα χωρίς χρήματα;

Θες να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου αλλά δεν σου έχει μείνει φράγκο; Έχουμε οκτώ ιδέες που δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα.
Τι να κάνω για μένα χωρίς χρήματα;

Θες να φροντίσεις τον εαυτό σου, να γραφτείς γυμναστήριο, να περάσεις καλά με φίλους, να πας σε μια συναυλία βρε αδερφέ ή να κάνεις εκείνο το πολυπόθητο μασάζ που πάντα ονειρευόσουν.

Όμως υπάρχει ένα θεματάκι: δεν σου έχουν μείνει χρήματα για όοοοολα αυτά. Τι κάνεις;

Συνεχίζεις να διαβάζεις παρακάτω, γιατί χωρίς κανένα έξοδο μπορείς κάλλιστα….

Να πας σε μια εκδήλωση

Θα περάσεις καλά, θα διασκεδάσεις και θα γνωρίσεις κόσμο που βρίσκεται – σχεδόν – στην ίδια φάση με σένα. Δες μερικές δωρεάν εκδηλώσεις εδώ ή δήλωσε συμμετοχή στους διαγωνισμούς μας και κέρδισε προσκλήσεις θα παραστάσεις και συναυλίες.

Να μορφωθείς

Βλέπεις όλα αυτά τα βιβλία που σκονίζονται στην βιβλιοθήκη σου; Ε, όλο και κάποιο θα αξίζει να το πάρεις στα χέρια σου και να βυθιστείς στον κόσμο του. Δεν έχεις βιβλία; Κανένα πρόβλημα. Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης φέρνει δωρεάν στον υπολογιστή στου ή το κινητό σου περισσότερους από 2.500 τίτλους, από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Δες περισσότερα εδώ.

Να κοιμηθείς

Το προφανές για τη νοητική και σωματική σου υγεία είναι εντελώς δωρεάν. Ο ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σου, ρυθμίζει τις ορμόνες σου για να αποδίδεις κάθε μέρα στο έπακρο, αναπλάθει τα κύτταρά σου και γενικά κάνει καλό. Για να εξασφαλίσεις ότι αποκομίζεις όλα τα οφέλη του, σιγουρέψου ότι κοιμάσαι καλά.

Να δεις ταινίες ή σειρές με φίλους

Αν δεν μπορείς να βγεις έξω μαζί τους επειδή δεν έχεις λεφτά, φέρ’τους στο σπίτι, δανείσου τους κωδικούς τους για ταινίες/σειρές και λιώστε στον καναπέ με άφθονο ποπ κορν.

Να κάνεις μασάζ

Όχι σε κάποιο σπα. Στο σπίτι σου. Μόνος σου. Πώς; Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ή δύο μπαλάκια του τένις και μια κάλτσα. Δες μερικά βίντεο με κινήσεις για να χαλαρώσεις πλάτη, αυχένα και πόδια εδώ.

Να γυμναστείς

Ξέχνα το γυμναστήριο και τα όργανα και κάνε προπόνηση σπίτι, μόνο με το βάρος του σώματός σου και τη βοήθεια μερικών επίπλων. Θα κάψεις θερμίδες, θα αυξήσεις την δύναμή σου και θα νιώσεις την ευεξία που σου προσφέρουν οι ενδορφίνες μετά την άσκηση. Πάρε μερικές ιδέες από εδώ.

Να κάνεις ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο

Γέμισε τη μπανιέρα με χλιαρό νερό και ρίξε μέσα τα αγαπημένα σου αρωματικά αιθέρια έλαια. Δεν έχεις από δαύτα; Δεν πειράζει και το συμβατικό αφρόλουτρο καλό είναι. Βούλιαξε μέσα, χαλάρωσε και βγες μετά από ένα μισαωράκι άλλος άνθρωπος.

Ή ένα spa στο σπίτι

Προσώπου και σώματος. Για να φτιάξεις σκραμπ, ανάμειξε δύο φλιτζάνια καφέ ζάχαρη, ¼ φλ. μέλι και ½ φλ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ και εφάρμοσέ το πάνω σε υγρό δέρμα. Αφού περάσουν 20 λεπτά, κάνε ένα ελαφρύ σκραμπ τρίβοντας απαλά με τα χέρια σου το μείγμα πάνω στο δέρμα, και ξέπλυνε με νερό. Καλωσόρισε την νέα σου, λαμπερή επιδερμίδα.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v