Δωρεάν e-books από την Εθνική Βιβλιοθήκη

Όλα όσα θέλατε να διαβάσετε… δωρεάν στον υπολογιστή ή το κινητό σας, φέρνει το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Αγαπάτε το διάβασμα, αλλά το budget δεν σηκώνει καινούρια βιβλία κάθε μήνα; Η βιβλιοθήκη σας δεν έχει πια ελεύθερο ούτε εκατοστό; Η Εθνική Βιβλιοθήκη έρχεται να δώσει τη λύση στα προβλήματά σας, με το Ηλεκτρονικό της Αναγνωστήριο.

Πρόκειται για μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία στα ελληνικά, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone τους.

Για να εγγραφείτε ως πιστοποιημένος χρήστης, χρειάζεται να κάνετε login εδώ με τους κωδικούς του Taxis Net, και εν συνεχεία να συμπληρώσετε το ΑΜΚΑ και το e-mail ή το κινητό σας. Εκεί θα λάβετε ένα PIN το οποίο συμπληρώνετε στην ίδια σελίδα, και είστε έτοιμοι.

Ναι, η διαδικασία είναι λίγο παράξενη –όπως οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει τις λέξεις ίντερνετ και ελληνικό δημόσιο στην ίδια πρόταση− αξίζει όμως τον κόπο: Περισσότεροι από 2.500 τίτλοι, από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, είναι εντελώς δωρεάν στη διάθεσή σας, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ελληνική και ξένη (μεταφρασμένη) λογοτεχνία, Ιστορία, επιστημονικά συγγράματα, παιδικά βιβλία, γλωσσολογία, τεχνολογία, και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θα βρείτε χαζεύοντας στα ράφια του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου –τους τίτλους μπορείτε να τους δείτε και προτού εγγραφείτε, κάνοντας κλικ εδώ.

Κάθε πιστοποιημένος χρήστης μπορεί να κατεβάσει ταυτόχρονα έως 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v