Η νέα γενιά των stars που πρέπει να γνωρίζετε

Συγκεντρώνουμε τα πιο «φρέσκα» ονόματα του star system για τους οποίους μιλά όλος ο πλανήτης για να… μαθαίνουν οι παλιοί και να θυμούνται οι καινούριοι.
Η νέα γενιά των stars που πρέπει να γνωρίζετε
του Γιώργου Κόκουβα

Καλοί ο Τομ Κρουζ και ο Ντι Κάπριο, ακόμη καλύτεροι ο Αλ Πατσίνο και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο ή η Σάντρα Μπούλοκ και η Νικόλ Κίντμαν, αλλά η αλήθεια είναι πως για όσους δεν παρακολουθούν καθημερινά «Ε! Entertainment» και έχουν περάσει προ πολλού την εφηβεία, οι μετοχές του star system αποτελούν πια… άγνωστο αντικείμενο.

Κι αυτό γιατί οι ρυτίδες έχουν ήδη αφήσει τα σημάδια τους στον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Κέιτ Μπλάνσετ, ενώ ο Μπραντ Πιτ και η Κέιτ Γουίνσλετ είναι ακόμη στο προσκήνιο του Hollywood, αλλά δεν θα λέγαμε πως είναι ακριβώς… φρέσκοι. Κάπως έτσι, πλάι σε αυτά τα καταξιωμένα από δεκαετίες ονόματα, εμφανίζονται κάθε χρονιά και κάποια νέα, που όλοι έχουμε κάπου ακούσει, όλοι έχουμε δει σε κάποια ταινία, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε και πώς ξεφύτρωσαν ή ποια από αυτά θα πρέπει να θυμόμαστε.

Benedict Cumberbatch

Ο πιο ανερχόμενος ηθοποιός αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που λέμε παραδοσιακά ωραίος και σέξι. Αυτό ακριβώς όμως τον κάνει αγαπητό στο εναλλακτικό κοινό και που τον κατέστησε παγκόσμιο hype χάρη στη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Sherlock, όπου φυσικά έχει τον ομώνυμο ρόλο. Πλην αυτού, αυτή την περίοδο τον απολαμβάνουμε σε β’ ρόλους σε ταινίες πρώτης κλάσης όπως τα «12 χρόνια σκλάβος», «Αύγουστος», «Star Trek» και «Χόμπιτ» (ερμηνεύει τον… δράκο Νοσφιστή με τη φωνή του).
Πού θα τον δούμε: Στο τελευταίο μέρος του Hobbit, στη νέα σεζόν του Sherlock και στις ταινίες «The Imitation Game» με την Keira Knightley, «Everest» και στο animation «Penguins of Madagascar», όπου θα ακουστεί μαζί με τους Ben Stiller και John Malkovich.

Jennifer Lawrence

Είναι μόλις 23 ετών και κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου (το 2013 για τον «Οδηγό Αισιοδοξίας»), ενώ αν φέτος κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου (υποψήφια για τον «Οδηγό Διαπλοκής») θα γίνει η πρώτη ηθοποιός που καταφέρνει να κερδίσει δύο συνεχή έτη σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Παράλληλα, την απολαύσαμε στα δύο πρώτα μέρη του «Hunger Games», ενώ για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω της για την ερμηνεία της στο «Winter’s Bone (2011). Παρά την ξαφνική δημοτικότητά της, πάντως, παραμένει μία από τις πιο ακομπλεξάριστες σταρ, που δεν διστάζει να κάνει χαβαλέ στο κόκκινο χαλί και να μην πτοείται ακόμη και όταν πέφτει, όπως συνέβη στην παραλαβή του Όσκαρ την περασμένη χρονιά.
Πού θα την δούμε: Στα δύο επόμενα μέρη των Hunger Games, στην ταινία Serena (της Susanne Bier και πάλι στο πλευρό του Bradley Cooper) και στην επόμενη ταινία των X-Men.

Bradley Cooper

Τον γνωρίσαμε «από την ανάποδη» στην τριλογία του «Hangover», αλλά «από την καλή» τον είδαμε στην μεγάλη οθόνη όταν έγινε το «άλλο μισό» της Jennifer Lawrence πρωταγωνιστώντας στον «Οδηγό Αισιοδοξίας» και στον «Οδηγό Διαπλοκής», για τον οποίο είναι υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου, αποδεικνύοντας πως πέρα από εμπορικός είναι και καλός ηθοποιός. Περιττό να πούμε πως αποτελεί τον νέο αγαπημένο… Brad του γυναικείου κοινού, ιδιαίτερα από όταν αυτό έμαθε πως ο Cooper μένει ακόμα με τη μαμά του.
Πού θα τον δούμε: Στο «Serena», στο διαστημικό μπλοκμπάστερ «Guardians of the Galaxy» και στην νέα ταινία του Cameron Crowe μαζί με τις Rachel McAdams και Emma Stone.

Chris Hemsworth

Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήρθε το 2009 στο Star Trek, ενώ στην συνέχεια η γοητεία του και τα… μούσκουλά του τον έχρισαν Θεό, αφού έγινε ο Thor (2011 και 2013), ενώ κατάφερε ήδη να γίνει και υπερήρωας στους Avengers (2012). Την χρονιά που πέρασε, πέρα από το sequel του Thor, τον είδαμε και στο υπέροχο «Rush», το βιογραφικό δράμα για τον ανταγωνισμό των γνωστών πιλότων της F1, Χαντ και Λάουντα. Ο ξανθός «νορβηγός θεός» έκλεισε τα 30 του χρόνια και είναι πατέρας τριών παιδιών.
Πού θα τον δούμε: Στα sequel των «Avengers» και του «Κυνηγού και της Κοκκινοσκουφίτσας», στο «In the heart of the sea» - νέα ταινία του Ron Howard (Rush, Frost/Nixon, Ένας υπέροχος άνθρωπος, Κώδικας Ντα Βίντσι) και στην νέα ταινία του Michael Mann, «Cyber».

Joseph Gordon-Levitt

Παρ’ ότι ξεκίνησε να κάνει εμφανίσεις ως ηθοποιός το μακρινό 1988 (σε ηλικία… 7 ετών), ο Levitt αναδείχθηκε μέσα από την γλυκύτατη ρομαντική κομεντί «500 Days of Summer» και αργότερα στο Inception του Κρίστοφερ Νόλαν και στο 50/50, ταινίες που τον καθιέρωσαν ως το νέο «λάβαρο» των hipster και των indie σινεφίλ. Το 2012 πέρασε σε άλλη… πίστα, αφού έγινε ο νέος Ρόμπιν στο νολανικό σύμπαν του Gotham City, ενώ πρωταγωνίστησε και στο Lincoln του Σπίλμπεργκ. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει ιδρύσει την δική του ανεξάρτητη εταιρία παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων, ενώ φέτος είδαμε και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, «Don Jon», όπου πρωταγωνίστησε με νέα, «φουσκωτή» εμφάνιση στο πλευρό της Σκάρλετ Γιόχανσον.
Πού θα τον δούμε: Στο νέο anime του Μιγιαζάκι και στο sequel του Sin City.

Henry Cavill

Εμφανίστηκε ξαφνικά το 2013 στο κινηματογραφικό προσκήνιο, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Superman στο Man of Steel. Μετά την εμφάνισή του, τα Μέσα έσπευσαν να τον χρίσουν όχι μόνο τον «καλύτερο Σούπερμαν» μετά τον Κρίστοφερ Ριβ, αλλά και τον πιο σέξι σταρ της χρονιάς, χάρη στα μπράτσα, τις γωνίες του προσώπου και την αρρενωπή του γοητεία.
Πού θα τον δούμε: Στο πολυαναμενόμενο «Batman vs Superman», όπου θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι οι δύο δημοφιλέστεροι υπερήρωες.

Emma Watson

Ερμήνευσε τον ρόλο της Ερμιόνης σε όλες τις ταινίες του Harry Potter, γι’ αυτό και το Hollywood την έβλεπε σαν κοριτσάκι. Μέχρι που τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισε πως ενηλικιώθηκε και ανέλαβε πιο απαιτητικούς ρόλους, όπως αυτούς στο «The Perks of being a wallflower», «Bling Ring» και «This is the end», που ανέδειξαν την σέξι πλευρά της. Πλέον, εργάζεται και ως μοντέλο, ενώ τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνεται αδιαλείπτως στα αφιερώματα με τις πιο σέξι γυναίκες του κόσμου.
Πού θα την δούμε: Στην ταινία «Your Voice in my Head» και, κυρίως, στο πολυαναμενόμενο έπος του Ντάρεν Αρονόφσκι, «Νώε» όπου θα υποδυθεί την κόρη του Νώε (Ράσελ Κρόου), Άιλα.

Ryan Gosling

Εντάξει, είμαστε σίγουροι ότι ξέρετε πολύ καλά ποιος είναι ο Ryan Gosling. Ίσως γιατί μας απασχόλησε και παλαιότερα, με τον ρόλο του στο δακρύβρεχτο «Ημερολόγιο» (2004) και στο εξαιρετικό «Half Nelson» (2006). Για κάποιον λόγο όμως, το Hollywood τον ξέγραψε από την «A list» του για αρκετά χρόνια, μέχρι που ήρθε το «Drive», η σινεφίλ επιτυχία του 2011 αλλά και το «Crazy, Stupid, Love», το εμπορικό χιτ της ίδιας χρονιάς, όπου ο Gosling μας παρουσίασε τους νέους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς του και έκαψε καρδιές. Έκτοτε, οι παραγωγοί του προσφέρουν γη και ύδωρ για μία του εμφάνιση – ο ίδιος επέλεξε τους «Αιδούς του Μαρτίου» του George Clooney και το «Place Beyond the Pines».
Πού θα τον δούμε: Στη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Τέρενς Μάλικ (Λεπτή Κόκκινη Γραμμή, Το Δέντρο της Ζωής).

Michael Fassbender

Παρ’ ότι τριαναπεντάρησε, θεωρείται το πιο «καυτό» όνομα στην πιάτσα του star system, κι αυτό από τη στιγμή που ανέλαβε τον ρόλο του εθισμένου στο σεξ ήρωα του πολυσυζητημένου Shame. Οι σινεφίλ τον είχαν ήδη ξεχωρίσει από νωρίτερα, από την ερμηνεία του στο Hunger, ενώ φέτος είναι υποψήφιος για Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την τρίτη συναπτή συνεργασία του με τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Steve McQueen για το «12 χρόνια σκλάβος». Παράλληλα, κέρδισε και το εμπορικό Hollywood πρωταγωνιστώντας στον «Προμηθέα» του Ρίντλεϊ Σκοτ, στους «Άδωξους Μπάσταρδους» του Ταραντίνο και στους X-Men.
Πού θα τον δούμε: Στο sequel των X-Men, στο νέο, άτιτλο ακόμη πόνημα του Τέρενς Μάλικ, και στις ταινίες Genius, Assassin’s Creed και Slow West που αναμένονται το επόμενο έτος.

Jessica Chastain

To «Take Shelter» την σύστησε στο ευρύ κοινό το 2011. Τα «Δέντρο της Ζωής» και «The Help» την ανέδειξαν στην πιο αιθέρια νέα παρουσία του Χόλιγουντ. Και τo «Zero Dark Thirty» την καθιέρωσε στην οσκαρική λίγκα, αφού πέρυσι ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου. Τι άλλο να περιμένουμε από την 35χρονη gingerhead;
Πού θα την δούμε: Στην σκηνοθετική απόπειρα «Miss Julie» της Λιβ Ούλμαν, στο νέο «υπερηχητικό» πόνημα του Κρίστοφερ Νόλαν, «Interstellar» και στην επόμενη ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Crimson Peak.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v