7 έλληνες χρήστες του Youtube που έγιναν διάσημοι

Ο γυμνός Κοντοπίδης, ο νταλκαδιάρης Παντελίδης, ο ξεκαρδιστικός Cain και άλλοι τέσσερις Έλληνες που γνωρίσαμε μέσα από το Youtube.
7 έλληνες χρήστες του Youtube που έγιναν διάσημοι
του Γιώργου Κόκουβα

Από τραγουδιστές όπως ο Παντελίδης μέχρι κωμικές περσόνες όπως ο Κοντοπίδης και ο Cain, συγκεντρώνουμε τα πρόσωπα που έγιναν ευρέως γνωστά μέσα από το Youtube, κάνοντας την διαδικτυακή μας ζωή λίγο – έως πολύ – πιο ενδιαφέρουσα τα τελευταία πέντε χρόνια.

*Ponzi  

Ο διαδικτυακός Ponzi, κατά κόσμον Αλέξανδρος Κοντοπίδης, δεν έχει ταμπού και φραγμούς. Μέσα από τα αυτοσχέδια videos του στο Youtube διαβάζει ερωτικές επιστολές προς ελληνίδες παρουσιάστριες, απευθύνεται στον Μίκη Θεοδωράκη ρωτώντας τον ευθέως για τα αισθηματικά του, αυτοσαρκάζεται όσο δεν πάει βάζοντας τα γυαλιά σε θέμα… χύμα χαλαρότητας ακόμη και στον Δημήτρη Σταρόβα, ενώ στο τελευταίο του επιτυχημένο πόνημα, παρωδεί το video clip της Miley Cyrus, «Wrecking Ball»: Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της χρονιάς που πέρασε, στο clip του οποίου η Miley εμφανίζεται γυμνή πάνω σε μία μπάλα κατεφάδισης. Δείτε εδώ τα… «χαΐρια» του γυμνού Ponzi και στο πάνω video ενδεικτική σκηνή με αυτοσχέδιες «απαγγελίες» του.

*Παντελής Παντελίδης

Στην οθόνη βλέπουμε ένα άδειο ξύλινο κρεβάτι. Ένας μουσάτος τύπος μπαίνει, κάθεται και παίρνει την κιθάρα του. Και αρχίζει να λέει στην πρώην του πως δεν… ταιριάζει με τον νυν της – τόσο αντικειμενικά της το λέει. Έτσι μας συστήθηκε το νέο καμάρι του ελαφρολαϊκού τραγουδιού, μέσα από ένα homemade video στο Youtube, όπου ο επίδοξος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης ανέβαζε κομμάτια γεμάτα… νταλκά. Το κάλεσμα βέβαια δεν το είδε μόνο η πρώην, αλλά και μερικά ακόμη εκατομμύρια βλέμματα στο Youtube, που καθιέρωσε τον Παντελίδη ως το νέο όνομα που οι μουσικόφιλοι αγαπούν (να μισούν), του «κέρδισε» ένα συμβόλαιο με δισκογραφική και τελικά τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα περσινά Mad Awards. Το φθινόπωρο του 2013, ο Παντελής Παντελίδης κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο του και η δημοτικότητά του… καλά κρατεί, εντός και εκτός Youtube.

*Μόνικα

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, νέοι καλλιτέχνες που αξίζουν ευρεία αναγνώριση να προσπαθούν να την κατακτήσουν επί χρόνια με σκληρή δουλειά, αλλά τελικά να φθάνουν σε αυτή με την βοήθεια του διαδικτύου. Τέτοια είναι και η περίπτωση της Μόνικας Χριστοδούλου, η οποία μετά από τέσσερα χρόνια μουσικών πειραματισμών βρήκε τα κατάλληλα Μέσα για να προωθήσει τις αιθέριες μελωδίες της: Αρχικά το MySpace την έκανε γνωστή στους εναλλακτικούς μουσικούς κύκλους, και από εκεί την εντόπισε η Archangel Music, που ανέβασε το πρώτο της videoclip στο Youtube, προσελκύοντας περίπου 3 εκατομμύρια views. Σήμερα, δύο album αργότερα, η Μόνικα συνεχίζει την μοναχική της πορεία στο ελληνικό αγγλόφωνο τραγούδι – για τους φίλους της στο Youtube μάλιστα, κατέγραψε οπτικό υλικό από την προετοιμασία και τις ηχογραφήσεις του album “Exit”, το οποίο μπορείτε να δείτε σε επεισόδια εδώ

*Μπραφ

Ο Mikeius συστήθηκε στο ελληνικό διαδίκτυο το 2009, όταν δημιούργησε το blog «FaeEnanMalaka» για να μπορεί άνετα να… στάζει χολή επί παντός επιστητού και κατακριτέου στην ελληνική πραγματικότητα. Ένα από τα κείμενά του στο blog τράβηξε το ενδιαφέρον της νέας τότε πλατφόρμας Comedylab που συγκεντρώνει στους κόλπους της stand up comedians και περσόνες με χιούμορ, και τότε ήταν που ο Μιχάλης μετέφερε το κράξιμό του σε ιντερνετική εκπομπή στο Youtube με τίτλο «Μπραφ». Έλκοντας κυρίως εφηβικό κοινό, που περιμένει εναγωνίως και φανατισμένα κάθε καινούριο video με τους νέους του καταπέλτες, ο Mikeius κατάφερε όχι μόνο να συγκεντρώσει εκατομμύρια views και χιλιάδες σχόλια στο κανάλι του, αλλά και να μαζέψει μερικές χιλιάδες Αθηναίους στο Θησείο για ένα μαζικό harlem shake. Εν τω μεταξύ, ο Mikeius απέκτησε και την ραδιοφωνική διαδικτυακή εκπομπή «Στα Τρένα», ενώ αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει video δείχνοντας την (κρυφή έως το 2013) φάτσα του στο κοινό, μετά από την διαρροή φωτογραφιών του στο internet. Σήμερα, παραμένει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες αλλά και δημοφιλείς νεανικές περσόνες στον ιστό.

*Cain

Τον γνωρίσαμε πριν ενάμιση χρόνο, το καλοκαίρι του 2012, που εγκαινίασε το κανάλι του στο Youtube με ένα video καταπέλτη εναντίον του Mega, που για άλλο ένα καλοκαίρι δεν πρόβαλε σε επανάληψη το «Ρετιρέ». Με φουσκωτό μπουφάν και καταγγελτικό ύφος απαίτησε την προβολή της σειράς-θρύλου και το Mega άργησε αλλά τον άκουσε: Τον Σεπτέμβριο του 2013 αποφάσισε την επαναπροβολή του σίριαλ και ζήτησε μάλιστα από τον Cain να συμμετάσχει στο τρέιλερ. Εν τω μεταξύ, ο νεαρός φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη είχε «περιποιηθεί» και άλλη μια εκπομπή του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, τους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, βιντεοσκοπώντας για το Youtube μία υπέροχη παρωδία με τίτλο «Κομπάρσοι». Σύντομα, έγινε άλλο ένα από τα αποκτήματα του ComedyLab, ενώ παράλληλα ξεκίνησε άλλη μία ξεκαρδιστική μόδα στο Youtube: τον «Greek Singerman», που διασκευάζει ξένα τραγούδια στα ελληνικά, με παράφωνο τρόπο και μετάφραση από το Google Translate, κάτι που οδηγεί σε εγγυημένο ξεκάρδισμα. Μπείτε στον κόσμο του Singerman εδώ

*Mr Make up

Θυμάστε έναν τύπο που έδινε τρελές συμβουλές για makeup για τον καθένα από μια εργαζόμενη μητέρα μέχρι… έναν νεκρό μέσω του Youtube, μιλώντας τα αγγλικά του Μπόρατ; Κι όμως, πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από εκείνη την εποχή που ο ξεκαρδιστικός «Mr. Make up» (ή αλλιώς GlamournessMyGod, όπως λεγόταν το κανάλι του) είχε γίνει πασίγνωστος στους διαδικτυακούς κύκλους και οι παρέες μιμούνταν την προφορά του. Αυτό που δεν ξέραμε τότε είναι πως ο Mr. Make up είναι όντως make up artist, και το όνομα αυτού Βασίλης Θεοτόκης

*So tiri

Άλλο ένα χαρακτηριστικό δείγμα του χιουμοριστικού «μπαμ» που μπορεί μια περσόνα να κάνει στο διαδίκτυο – και δη στο Youtube, o ομογενής Σωτήρης από τις ΗΠΑ αποφάσισε να διασκευάσει 50 Cent προωθώντας παράλληλα ένα ελληνικό προϊόν Π.Ο.Π.: Τη φέτα. Ενδεικτικοί στίχοι από το υπέροχο video:
«Φέτα μες στην ομελέτα είναι νόστιμο τυρί/αγόρασα μια σοκοφρέτα πριν να φτάσω στο σπίτι/φέτα από γάλα από την Ελλάδα/φέτα με ντολμάδα και μακαρονάδα/φέτα με κότα, φέτα καρότα/βαλ’ το μες στο μουσακά ή φάτο με μια ελιά/φέτα μπριζόλα στην κατσαρόλα/φέτα με μπουρδέτο ή τηγάνισέ το/φέτα με μπουρέκι, φάε λίγο φέτα με μπιφτέκι / ω φέτα σ’ αγαπώ»
Έναν χρόνο αργότερα ταξίδεψε στην Ελλάδα γυρίζοντας το κλιπ «Είμαι στην Ελλάδα», ενώ ήδη είχε κάνει ένα ακόμη γαστριμαργικό hip hop hit, το «Θα σου πάρω μπακλαβά», που όμως δεν είχε την απήχηση της «φέτας», αποδεικνύοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις των Youtube επιτυχιών η φήμη είναι εφήμερη – αυτό όμως δεν μας εμποδίζει ακόμη και σήμερα να θυμόμαστε τον ύμνο στο «Ψωμοτύρι» ως μία από τις πιο ωραίες χιουμοριστικές στιγμές του ελληνικού διαδικτύου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v