Gad: «Το κοινό είναι πάντα υποψιασμένο»

Λίγο πριν (ξε)σηκώσουν την Αυλαία με ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, οι Gad μιλούν στο in2life για τη μέχρι τώρα πορεία τους, τα ελληνικά συγκροτήματα, και τον πολιτισμό που πάντα θα παράγεται... αρκεί να μπορείς να τον ανακαλύψεις.
Gad: «Το κοινό είναι πάντα υποψιασμένο»
της Φιλουμένας Ζλατάνου 

H Μουσική Σκηνή Αυλαία ανοίγει και υποδέχεται στις 24 Δεκεμβρίου τους GAD, στην τελευταία τους εμφάνιση για την φετινή χρονιά. Μετά την μεγάλη επιτυχία του “Waves” και του δεύτερου δίσκου τους “The Perfect Crime”, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα συγκροτήματα για μία και μόνο βραδιά αφιερωμένη σε μουσικές για το μυαλό...

Οι GAD αποτελούνται από τον Ηρακλή Αναστασιάδη (πρώην Atria), τον Κώστα Αντωνιάδη ( πρώην Narrow Paths), τον Μιχάλη Σεμερτζόγλου, τον Σπύρο Παπακώτση και τον Αντώνη Αντωνιάδη. H συνεργασία αυτή ξεκίνησε το 2004 από τους δύο πρώτους, με αφορμή ένα τραγούδι (What hides in there), για την συλλογή Greek Electro 2 της Universal. Κατόπιν, και αφού συμμετείχαν και στην συλλογή Dance Sessions 2 της Plus Records με το τραγούδι Leslie (Vistup Mix), συνέθεσαν την μουσική για την ταινία μικρού μήκους «Αποχαιρετώντας» της Ρηνιώς Δραγασάκη.

Τον Δεκέμβριο του 2007 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα με τίτλο “System may fall” η οποία κυκλοφόρησε από την Shift Records (Archangel Music). Γρήγορα μαθεύτηκε η ύπαρξή τους και έγιναν talk of the town αποκτώντας φανατικό κοινό. Μας μίλησαν για την ιστορία τους, τη συναυλία στην Αυλαία που θα έχει διαφορετικό χριστουγεννιάτικο χρώμα, την άνθιση των συγκροτημάτων με ξένο στίχο, το κοινό, την Ελλάδα του 2020 και για αλλά πολλά.

Μιλήστε μου λίγο για το συγκρότημα. Τι σας ώθησε στη δημιουργία του και γιατί GAD;
Το συγκρότημα ξεκίνησε από τον Κώστα και τον Ηρακλή, χωρίς κάποιο πρότερο σχεδιασμό. Ένα τραγούδι για την συλλογή Greek Electro 2 ήταν η αφορμή για να συνεργαστούν και από τότε ουσιαστικά ξεκίνησαν οι GAD. Το όνομα του σχήματος, που προκύπτει από την ασθένεια Generalized Anxiety Disorder σημαίνει πολλά για τον Κώστα και τον Ηρακλή.

Εμφανίζεστε στις 24/12 στην Αυλαία, τι θα παρουσιάσετε Παραμονή Χριστουγέννων;
Σίγουρα όχι χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα…Απλά μια υπερβολική δόση γενικευμένης αγχώδους διαταραχής.

Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μεγάλη άνθιση συγκροτημάτων με ξένο στίχο, που η ποιότητα του ήχου τους ανταγωνίζεται άνετα τα ξένα συγκροτήματα. Ένα σχόλιο.
Τα ελληνικά σχήματα ακόμα υπολείπονται των ξένων, αλλά έχουν διαγράψει αλματώδη πορεία και το πιο παρήγορο είναι ότι και ο κόσμος αρχίζει να τα εκτιμά…

Η Ελλάδα του 2020 πλέον, παράγει ακόμα πολιτισμό στη μουσική;
Βέβαια. Το δύσκολο είναι να ανακαλύψεις τον πολιτισμό γιατί συνήθως τα Μ.Μ.Ε θρέφονται από την υποκουλτούρα και την προωθούν αβίαστα.

Το κοινό είναι πιο υποψιασμένο από παλιά ή είναι παροδικό φαινόμενο η στροφή προς την εναλλακτική μουσική –με ό, τι αυτό σημαίνει για τον καθένα, κατά κύριο λόγο όχι λαϊκό και όχι «έντεχνο»;
Το κοινό είναι πάντα υποψιασμένο και καλοπροαίρετο. Η ανειλικρίνεια βρίσκεται στους μηχανισμούς ενημέρωσης του. Η στροφή προς την εναλλακτική μουσική δεν έχει παροδικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί και τόσο μεγάλο κοινό για να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται από τα συγκροτήματα.

Τα πάντα είναι θέμα εικόνας στην εποχή μας;
Όχι. Εμεί π.χ. δεν προβαλλόμαστε από την τηλεόραση σχεδόν καθόλου και έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα πιστό κοινό.

Τα σχέδια σας μετά τις γιορτές;
Συναυλίες από την άνοιξη και μετά σε διάφορες πόλεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v