Rammstein: «Φωτιά» στα ηχεία μας

Με «πύρινα» show, στίχους- πρόκληση και industrial beats που σπάνε τύμπανα, οι Γερμανοί Rammstein ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στα δάση της Μαλακάσας.
Rammstein: «Φωτιά» στα ηχεία μας
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Όταν ένα συγκρότημα δανείζεται το όνομά του από το τραγικό ατύχημα στην αεροπορική βάση Ramstein που στοίχισε την ζωή σε εβδομήντα άτομα, τότε σίγουρα η πρόκληση κυλάει στο... αίμα του. Οι Γερμανοί Rammstein (με δύο «Μ») απέδειξαν μέσα σε μια δεκαπενταετία ότι δεν φοβούνται και δεν τους νοιάζει τίποτα.

Η παρέα των Till Lindemann (φωνητικά), Richard Z. Kruspe (κιθάρα & 2η φωνή), Paul H. Landers (κιθάρα), Oliver "Ollie" Riedel (μπάσο), Christoph "Doom" Schneider (ντραμς) και Christian "Flake" Lorenz (πλήκτρα), κατάφερε να ξεφύγει από τα όρια της χώρας της και να τύχει διεθνούς αναγνώρισης από εκατομμύρια fans. Πως τα κατάφερε; Δημιουργώντας ένα πρωτότυπο κράμα industrial metal και rock μουσικής, διοργανώνοντας εντυπωσιακά shows με πυροτεχνήματα, φλογοβόλα και απομιμήσεις σοδομισμών επί σκηνής και γράφοντας στοίχους που προκαλούν σε κάθε τους λέξη.

Η... θεματολογία των κομματιών των Rammstein περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον σοδομισμό, την ομοφυλοφιλία, την αιμομιξία, την σεξουαλική κακοποίηση, την νεκροφιλία, τον κανιβαλισμό και άλλα τέτοια «ωραία». Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που τους έχουν κατηγορήσει για φιλοναζιστικές τάσεις, ορμώμενοι από τον μιλιταριστικό χαρακτήρα κομματιών όπως το Links 2,3,4 και την χρήση του προπαγανδιστικού φιλμ “Olympia” για λογαριασμό του βίντεο κλιπ του κομματιού "Stripped". Οι ίδιοι αρνούνται οποιαδήποτε κατηγορία, λέγοντας πως όταν παίζουν μουσική δεν σκέφτονται τίποτα που να έχει να κάνει με την πολιτική.



Σχηματίστηκαν το 1993 και το πρώτο τους κομμάτι ήταν το “Rammstein” στο οποίο περιγράφεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το ατύχημα στην ομώνυμη αεροπορική βάση. Η επιτυχία του κομματιού στην Γερμανία, οδήγησε στην κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου άλμπουμ το 1995. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο σκηνοθέτης David Lynch εντυπωσιασμένος από την ωμότητα και τον ιδιαίτερο ήχο δύο τραγουδιών τους (Rammstein και Heirate Mich) τα συμπεριέλαβε στο soundtrack της ταινίας του "Lost Highway".



Κάπως έτσι οι Γερμανοί κατάφεραν να προσεγγίσουν και το Αμερικάνικό κοινό, με αποτέλεσμα το επόμενό τους άλμπουμ με τίτλο Sehnsuct (1997) να πουλήσει παραπάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τραγούδι Du Hast μάλιστα μεταφράστηκε στα Αγγλικά και συμπεριλήφθηκε στο soundtrack του κινηματογραφικού The Matrix. Το 1999 κυκλοφορούν το πρώτο τους DVD “Live aus Berlin”, ενώ 2001 κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο άλμπουμ “Mutter”. Ακολούθησαν το Reise Reise το 2004, το Rosenrot το 2005 και το πρόσφατο Liebe Ist Fur Alle Da, το πρώτο video clip του οποίου περιλαμβάνει σκηνές σκληρού πορνό και λογοκρίθηκε σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής και της Αγγλίας.



Το tour τους για το καινούργιο άλμπουμ έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να «κάψει» και την χώρα μας στις 28 Ιουνίου, στο πευκόφυτο χώρο του Terra Vibe. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα μοναδικό show με πυροτεχνήµατα, φωτιές, φλογοβόλα, γιγάντια πέη, πλαστικές βάρκες για «crowd surfing» και πολλές εκπλήξεις από το πολυσυζητημένο συγκρότημα.

Τι περιμένουμε να δούμε: Non stop φλόγες και πυροτεχνήματα επί σκηνής, φλεγόμενα πριόνια και προκλητικές performances από τα περισσότερα μέλη του γκρουπ. Από μουσικής πλευράς, θα θέλαμε οπωσδήποτε να ακούσουμε τα Reise- Reise, Links 2,3,4, Mutter, Ich Vill, Engel, Benzin, Rammstein και όσο το δυνατόν λιγότερα κομμάτια από το καινούργιο – και μέτριο – άλμπουμ τους.

Line up:

Till Lindemann – Lead vocals
Richard Z. Kruspe – Lead guitar, backing vocals
Paul H. Landers – Rhythm guitar, backing vocals
Oliver «Ollie» Riedel – Bass guitar
Christoph «Doom» Schneider – Drums, percussion
Christian «Flake» Lorenz – Keyboards, samples

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Combichrist.

H τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου ανέρχεται στα 55€
Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 75€

Προπώληση:
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη:Μητροπόλεως 102 Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v