The Subways: Νεανικό Rock με άποψη

Έγιναν πρόσφατα διάσημοι στην χώρα μας με το χιτάκι Rock 'n’ Roll Queen το οποίο παίζει παντού, όμως το νεανικό συγκρότημα από την Αγγλία «ταρακουνά» την ροκ σκηνή από τις αρχές του 2005. Ποιοι είναι οι Subways, τί θα δούμε στην συναυλία τους και προς τι όλη η βαβούρα γύρω από το όνομά τους;
Είναι νέοι, με φρέσκο ήχο, εντυπωσιακή σκηνική παρουσία και ξεσηκωτικές μελωδίες. Έχουν βγάλει μόλις δύο άλμπουμ, αλλά αυτό δεν τους δημιουργεί κανένα κόμπλεξ. Κάνουν περιοδείες, ντύνουν με τα τραγούδια τους το soundtrack μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών και συνεχίζουν ακάθεκτοι, διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία πέντε χρόνων.

Οι Subways «γεννήθηκαν» όταν ο Billy Lunn (κιθάρα/φωνητικά), η Charlotte Cooper (μπάσο/ φωνητικά) και ο Josh Morgan (drums), αποφάσισαν το 2002 να εκφράσουν τις μουσικές τους ανησυχίες, οι οποίες ήταν επηρεασμένες από τους AC/DC, τους Carpenters, τους Τ.Rex, τους Oasis και τους Ramones. Πιο πριν, ο Lunn είχε γνωρίσει – και ερωτευτεί- την Charlotte, με την οποία είχαν αρκετά κοινά ακούσματα: Nirvana, Pixies, The Jam, Mudhoney και Sex Pistols.

Το τριμελές σχήμα που δημιουργήθηκε, ανέπτυξε έναν δυναμικό post punk ήχο, τον οποίο και αποτύπωσε σε μια σειρά από «σπιτικές» ηχογραφήσεις. Τα πρώτα τους κομμάτια, τους εξασφάλισαν ορισμένα μικρής εμβέλειας shows στο Λονδίνο το 2004, αλλά και μια μεγάλη διάκριση στο φεστιβάλ του Glastonbury, όπου κέρδισαν τον διαγωνισμό καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σχήματος.



Στα τέλη της ίδιας χρονιάς, ξεκίνησε η συνεργασία τους με τον παραγωγόIan Broudie (Echo & the Bunnymen, the Coral), «καρπός» της οποίας υπήρξε το ντεμπούτο τους στην δισκογραφία. Το Young for Eternity κυκλοφόρησε στην Αγγλία τον Ιούνιο του 2005 και περιείχε τέσσερα singles που μπήκαν αμέσως στο Top40. Ακο guest εμφάνισή τους στο δημοφιλές νεανικό σήριαλ O.C., στο soundtrack του οποίου συμμετείχαν με τα κομμάτια Rock n’ Roll Queen και Oh Yeah.



Ένα χρόνο μετά, το Young for Eternity κυκλοφορεί και στην Αμερική με το single Rock n’ Roll Queen γίνεται αμέσως χρυσό, γεγονός που τους... ανάγκασε να μετακομίσουν στην California το 2007 για να ηχογραφήσουν το δεύτερό τους άλμπουμ.

Το All or Nothing, επηρεασμένο εν μέρει από τον χωρισμό του Lunn με την Cooper είχε πιο σκληρό ήχο από το ντεμπούτο τους, γεγονός που οφείλεται εν μέρει και στην παρουσία του «άγριου» Butch Vig (Nirvana, Smashing Pumpikins) στην θέση του παραγωγού. Το 2008, τους βρίσκει να συμμετέχουν σε δεκάδες shows, ενώ το τραγούδι –συνώνυμο της μπάντας, το Rock n’ Roll Queen ακούγεται στην σπιντάτη ταινία του Guy Ritchie Rock n’ Rolla.

Η επιτυχημένη τους πορεία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και ενώ, προς το παρόν, δεν έχουν δώσει σημεία... ηχογράφησης νέου άλμπουμ, οι περιοδείες τους ανά τον κόσμο δεν έχουν σταματημό. Ημερομηνία- σταθμός για τους Subways, η 26η Ιουνίου 2009, όπου έπαιξαν support για τους AC/DC στο στάδιο του Wembley.



H φοβερή τριάδα από το Hertfordshire λοιπόν, θα έρθει για δεύτερη φορά στην χώρα μας για να τραγουδήσει μεταξύ άλλων τα αγαπημένα «Kalifornia», «Obsession», «Young For Eternity», «Oh Yeah» και δεκάδες άλλα κομμάτια.

Info:
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου στο Κύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών), ενώ μία ημέρα μετά (20/3) θα εμφανιστούν και στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης. Εισιτήρια (24€) προπωλούνται στα δισκοπωλεία: Metropolis (Πανεπιστημίου 64), Art Nouveau (Σολωμού 23) και Vinyl Microstore (Διδότου 34).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v