MGMT: Time to pretend (and Rock)

Με μόλις ένα άλμπουμ στις αποσκευές τους και (πιθανότατα) στο αποκορύφωμα της καριέρας τους, οι MGMT επισκέπτονται την χώρα μας στις 8 Σεπτεμβρίου και μας υπόσχονται να μας απογειώσουν με τις ψυχεδελικές μελωδίες τους.
MGMT: Time to pretend (and Rock)
Του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αυτό που ξεκίνησε σαν καθαρός πειραματισμός από τους Ben Goldwasser και Andrew VanWyngarden στο πανεπιστήμιο Wesleyan, εξελίχθηκε σε μία από τις πιο πρωτότυπες μπάντες που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό. Οι Management ή αλλιώς MGMT κατάφεραν μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αποκτήσουν τεράστια φήμη και αναγνώριση από κριτικούς μουσικής σε όλον τον κόσμο. Γιατί; Γιατί πολύ απλά έφεραν στα αυτιά του κοινού ηλεκτρονικές μελωδίες απόκοσμες, θαρρείς βγαλμένες από την δεκαετία του ’80, αλλά με ένα πολύ πιο μοντέρνο feeling.

"Δεν προσπαθούσαμε να φτιάξουμε ένα συγκρότημα", σημειώνει ο Goldwasser για τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του σχήματος. "Απλά προσπαθούσαμε να περάσουμε καλά παίζοντας τη μουσική που μας άρεσε". Όπως φαίνεται η «μουσική που τους άρεσε», άρεσε και σε πολύ περισσότερο κόσμο με αποτέλεσμα μετά την αποφοίτησή τους το 2005 να ξεκινήσουν περιοδεία έχοντας στα χέρια τους το πρώτο single Time to Pretend.



Το φθινόπωρο του 2006 υπογράφουν συμβόλαιο με τη Columbia Records, ενώ το 2007 ηχογραφούν με τον παραγωγό των Flaming Lips το πρώτο τους «επίσημο» άλμπουμ, Oracular Spectacular. Από την στιγμή που έπαιξαν το τραγούδι "Time to Pretend" στην εκπομπή The Late Show with David Letterman, η δημοσιότητά τους ανέβηκε στα ύψη, ενώ το συγκεκριμένο τραγούδι συμπεριλήφθηκε και στο soundtrack της ταινίας 21, καθώς και στην σειρά Gossip Girl. Από το Oracular Spectacular ξεχώρισαν επίσης το χαρούμενο Kids (που παίχτηκε σε σημείο υπερβολής από τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς) και το αρκετά ψυχεδελικό Electric Feel. Κάπως έτσι συμπληρώθηκαν τα κομμάτια του πάζλ και οι MGMT έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα το επίκεντρο των μουσικών συζητήσεων για το 2008. Το περιοδικό Rolling Stone μάλιστα τους συμπεριέλαβε στην λίστα με τα 10 πιο σημαντικά συγκροτήματα για το 2008.



Παρόμοια παραδείγματα συγκροτημάτων πάντως, που έγιναν διάσημα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχουμε πολλά στο μυαλό μας. Το αναπάντητο ερώτημα που προκύπτει σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι «Θα διαρκέσουν;» Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύσκολο να απαντήσουμε. Ο χρόνος θα δείξει. Προς το παρόν οι MGMT ετοιμάζουν το καινούργιο τους άλμπουμ Congratulations το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2010. Κομμάτια από το καινούργιο άλμπουμ θα παίξουν και στην εμφάνισή τους στην Ελλάδα, που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για μια βραδιά που θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το φετινό φεστιβάλ Electron Nights. Μαζί τους θα παίξουν οι δικοί μας Cyanna και FIlm  καθώς και οι ουαλλοί punkers Future Of The Left.

Ώρα έναρξης: 20.00.
Τιμή εισιτηρίου: 40€ προπώληση και 45€ στο ταμείο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v