Οι πορνοστάρ που έγιναν… mainstream

Συχνά πυκνά οι πορνοστάρ δεν τα πετάνε όλα και εξερευνούν τις υποκριτικές τους ικανότητες. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που νομίζεις.
Οι πορνοστάρ που έγιναν… mainstream

Μια φορά κι έναν καιρό, το όνειρο αρκετών πορνοστάρ ήταν περάσουν στην… άλλη άκρη και να γίνουν mainstream παίζοντας σε ταινίες του Χόλιγουντ.

Κάποιοι δεν τα πήγαν και άσχημα μάλιστα, αποδεικνύοντας πως έχουν μεγάλο εύρος υποκριτικών δυνατοτήτων.

Δες παρακάτω μερικούς.

H Belladonna στο Inherent Vice (2014)



Η -πλέον συνταξιούχος- πορνόσταρ/σκηνοθέτης/παραγωγός Belladonna, κάνει μια σύντομη αλλά πειστική εμφάνιση στην τελευταία ταινία του Paul Thomas Anderson, η οποία βασίζεται σε μυθιστόρημα του Thomas Pynchon. Η πορνοστάρ υποδύεται την Clancy Charlock, την αδερφή ενός δολοφονημένου ποδηλάτη, και δέχτηκε τον ρόλο επειδή είναι φίλη με τον Joaquin Phoenix. Για την ταινία μάλιστα, γύρισε και μια σκηνή σεξ με τον μακαρίτη Μάικλ Κένεθ Ουίλιαμς - Ομάρ από το The Wire – όμως η παραγωγή την έκοψε στο τελικό cut.

H Jenna Jameson στο Zombie Strippers (2008)



Πορνοστάρ, στρίπερ, ζόμπι. Τι καλύτερο; Αυτή η ξεκαρδιστική ταινία εστιάζει σε μια ομάδα στρίπερ που πολεμούν έναν στρατό από ζόμπι, με την Jenna να υποδύεται την Kat, την ατραξιόν του στριπτιτζάδικου, προσφέροντας μια πολύ διασκεδαστική ερμηνεία ως… ζόμπι στρίπερ.

Σε μια από τις πιο συναρπαστικές σκηνές της ταινίας, η ζόμπι Jenna εξοντώνει μια αντίπαλη στρίπερ ζόμπι ρίχνοντας ριπές από μπάλες του γκολφ από τον… κόλπο της. Ιδιοφυές.

O Ron Jeremy στο Killing Zoe (1993)



Ο Σκαντζόχοιρος, όπως είναι γνωστός, κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες εμφανίσεις επαγγελματία πορνοστάρ σε ταινίες του Χόλιγουντ. Οι ταινίες που έχει παίξει περιλαμβάνουν τα: Ghostbusters, Orgazmo, The Boondock Saints, The Rules of Attraction και Crank: High Voltage. Έχει μάλιστα και δικό του ντοκιμαντέρ, το Porn Star: The Legend of Ron Jeremy. Αλλά η πιο αξιομνημόνευτη ερμηνεία του Jeremy είναι στο Killing Zoe του 1994, με πρωταγωνιστή τον Έρικ Στολτζ.

Ο Jeremy κλέβει την παράσταση ως φύλακας ασφαλείας που πυροβολείται μέχρι θανάτου από τους ληστές μιας τράπεζας. Ο ρόλος του δεν περιλαμβάνει καν διάλογο.

Η Sasha Grey στο The Girlfriend Experience (2016)

Οι υποκριτικές ικανότητες της Grey ως call girl πολυτελείας στην ταινία του Στίβεν Σόντεμπεργκ προκάλεσαν αρκετό σούσουρο. Το κοινό δεν εκτίμησε ιδιαίτερα την ταινία,  η οποία χρησιμοποιεί το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο και ως παραβολή για το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, όμως η ερμηνεία της Grey είναι αναπάντεχα εξαιρετική.

Την επόμενη χρονιά, το 2010, προκάλεσε χαμό όταν εμφανίστηκε στη σειρά "Entourage", ενώ  συμπρωταγωνίστησε στο θρίλερ "Open Windows" με τον Elijah Wood.

Η Nina Hartley στο Boogie Nights (1997)



Στον φόρο τιμής του P. T. Anderson στη Χρυσή Εποχή του πορνό, η Hartley —η οποία έπαιζε σε ταινίες πορνό από το 1984— υποδύεται την άτακτη σύζυγο του βοηθού σκηνοθέτη ταινιών ενηλίκων «Little» Μπιλ Τόμσον, τον οποίο υποδύεται ο William H. Macy.

Ο Μπιλ πιάνει τη σύζυγό του να κάνει σεξ με έναν άλλον άντρα στο δρόμο, ενώ πλήθος ανθρώπων παρακολουθεί, και στη συνέχεια την ξανατσακώνει στο κρεβάτι με άλλον, κατά τη διάρκεια ενός πρωτοχρονιάτικου πάρτι. Το αποτέλεσμα; Πυροβολεί εκείνη, τον εραστή της και αυτοκτονεί.

Fun Fact: Σε μια άλλη σκηνή, η πορνοστάρ Veronica Hart υποδύεται μια δικαστίνα, η οποία αποφασίζει εάν η πορνόσταρ Amber Waves (την οποία υποδύεται η Julianne Moore) θα αναλάβει την επιμέλεια του γιου της.

Η Traci Lords στο Cry-Baby (1990)



Στα 15 της, η Lords έκανε το ντεμπούτο της στο πορνό, χάρη σε μια ψεύτικη ταυτότητα, ένα περιστατικό που οδήγησε σε συλλήψεις και πρόστιμα. Αφού σπούδασε στο Ινστιτούτο Θεάτρου Lee Strasberg, η Lords συμμετείχε στο Cry-Baby του σκηνοθέτη John Waters, παίζοντας δίπλα στους Johnny Depp, Iggy Pop και Ricki Lake.

Στην ταινία υποδύθηκε την Γουάντα Γούντγουορντ, ένα κακό κορίτσι το οποίο πετάει ατάκες όπως: «Είμαι ένα bee-bop-baby, και δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν!». Η ίδια είχε δηλώσει για τον ρόλο: «Ήθελα να αφήσω τα εφηβικά μου πορνογραφικά χρόνια πίσω».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v