Ρώσος ράπερ αυτοκτόνησε για να αποφύγει την επιστράτευση

«Δεν είμαι έτοιμος να σκοτώσω για κανένα ιδανικό» είπε σε βίντεο πριν πέσει από τον 10ο όροφο πολυκατοικίας.
Ρώσος ράπερ αυτοκτόνησε για να αποφύγει την επιστράτευση
Τέλος στη ζωή του έδωσε 27χρονος ράπερ στη Ρωσία, προκειμένου να αποφύγει την επιστράτευση που κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν. Μεταξύ άλλων, στον σπαραξικάρδιο αποχαιρετισμό του ανέφερε πως «δεν ήταν έτοιμος να σκοτώσει για κανένα ιδανικό».

Ο Ivan Vitalievich Petunin, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα «walkie», βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή έχοντας πηδήξει από τον 10ο όροφο πολυκατοικίας στην πόλη Krasnodar, σύμφωνα με το ρωσόφωνο ειδησεογραφικό πρακτορείο 93.ru. Ο θάνατος του ράπερ επιβεβαιώθηκε από την κοπέλα του και τη μητέρα του, που μίλησαν σε δημοσιογράφο του πρακτορείου.

Πριν από το τραγικό άλμα, ο ράπερ βιντεοσκόπησε ένα σπαραξικάρδιο μήνυμα, το οποίο ανέβασε στο προφίλ του στο Telegram. «Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, τότε δεν είμαι πια ζωντανός», ξεκινούσε το βίντεο.

«Δεν μπορώ να πάρω την αμαρτία του φόνου στην ψυχή μου και δεν το θέλω. Δεν είμαι έτοιμος να σκοτώσω για κανένα ιδανικό. Το να δολοφονήσω κάποιον σε πόλεμο ή με άλλο τρόπο είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω», συνέχισε.

«Μου φαίνεται ότι η μερική κινητοποίηση θα γίνει πλήρης σε λίγες μέρες», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλεσε τον Πούτιν «μανιακό».

«Συγχωρέστε με, αγαπημένοι μου, αλλά μερικές φορές πρέπει κανείς να πεθάνει για τις αρχές του», συνέχισε το τραγικό μήνυμα.

Ο Walkie είχε σχεδόν 40.000 μηνιαίους ακροατές στο Spotify και το τραγούδι του Нейротоксин (Neurotoxin αν δεν το ‘χεις με το κυριλλικό αλφάβητο) είχε μεταδοθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πετούνιν είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στον στρατό και είχε νοσηλευτεί αμέσως μετά σε ψυχιατρείο.

Σε μια επιστολή προς την κοπέλα του, ο Πετούνιν έγραψε ότι λόγω των στημένων «δημοψηφισμάτων» που οδήγησαν στην προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα, «όλοι θα πάνε στην πρώτη γραμμή», και συνέχισε: «Άνθρωποι με ψυχοκοινωνικές παθήσεις χειρότερες από τις δικές μου στέλνονται ήδη εκεί χωρίς κανένα δισταγμό».

Μετά την ανακοίνωση του Πούτιν για μερική επιστράτευση στις 21 Σεπτεμβρίου, περίπου 200.000 Ρώσοι έχουν καταφύγει στη Γεωργία, το Καζακστάν και τη Φινλανδία, ρισκάροντας 10ετή φυλάκιση εάν συλληφθούν. Το Κρεμλίνο είχε στήσει αυτοσχέδια γραφεία στρατολόγησης κοντά σε συνοριακά σημεία ελέγχου για να προσπαθήσει να αναχαιτίσει το κύμα φυγής από την χώρα.

Με πληροφορίες από New York Post 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v