4 Έλληνες επιστήμονες κάτω των 30 ετών στη λίστα του Forbes

Τέσσερις Έλληνες κι ένας Κύπριος επιστήμονας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του Forbes με τους Ευρωπαίους «30 κάτω των 30» και μας κάνουν περήφανους.
4 Έλληνες επιστήμονες κάτω των 30 ετών στη λίστα του Forbes
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το δημοφιλές περιοδικό Forbes δημοσιοποίησε την ευρωπαϊκή του λίστα με την οποία αναδεικνύει 30 νέους κάτω των 30 ετών, οι οποίοι θεωρούνται επιτυχημένοι σε διάφορους κλάδους, όπως οι τέχνες και ο πολιτισμός και η τεχνολογία.

Η φετινή λίστα «Forbes Under 30 Europe» βγήκε σε μια περίοδο αβεβαιότητας λόγω πανδημίας, όμως όπως όλα δείχνουν τα νιάτα δεν μασάνε από κορωνοϊούς, ενώ αναφέρουν ότι είναι αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομία.

Στη λίστα βρίσκουμε, μεταξύ άλλων και τέσσερις Έλληνες: τους Γιάννη Ασσαέλ (τομέας Επιστήμη) Μαριάννα Καψετάκη (τομέας Επιστήμη), Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου (τομέας Επιστήμη) και Γιώργο Καλλίγερο (τομέας Βιομηχανία), ο οποίος μάλιστα διακρίθηκε και στη λίστα Forbes 30U30 Greece 2021.

Ο Γιάννης Ασαέλ αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ανατόλια και στη συνέχεια σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έκανε το διδακτορικό του στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, δουλεύοντας παράλληλα στην DeepMind, μια εταιρεία της Google που ασχολείται αποκλειστικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Μαριάννα Καψετάκη είναι γιατρός, ερευνήτρια και κλασική πιανίστρια. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Performing Arts Medicine στο University College London. Κάνει το διδακτορικό της στη Γνωστική Νευροεπιστήμη στο Imperial College London, ενώ έχει ήδη στο ιστορικό της πολλές δημοσιεύσεις σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Η Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Rockefeller, ενώ σπούδασε Γλωσσολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε το Μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στο πεδίο Γλώσσα και Γνωσιακή Επιστήμη. Ζει στις ΗΠΑ και τα πεδία της έρευνάς της είναι η Νευροβιολογία της γλώσσας, και η Εξελικτική Γενετική.

Ο Γιώργος Καλλίγερος, σπούδασε σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ, δούλεψε στη Μ. Βρετανία ως Engine Design Engineer στην Bentley Motors, ενώ αργότερα βρέθηκε στην Tesla όπου εργάστηκε ως Design Engineer. Μαζί με τον Dan Keene, ίδρυσαν την Pushme, μια εταιρεία που ανέπτυξε ένα μηχανισμό φόρτισης για προϊόντα όπως  τα ηλεκτρικά σκούτερ. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την ΤIER, ενώ σήμερα ο επιχειρηματίας ζει στο Λονδίνο και είναι διευθυντής Hardware στην TIER Mobility.

Στην ευρωπαϊκή  λίστα του Forbes στην κατηγορία Τεχνολογία, περιλαμβάνεται και ο Κύπριος Κυριάκος Ελευθερίου, δημιουργός της Terra, η οποία ιδρύθηκε το 2020, εδρεύει στο Λονδίνο και βοηθά τους χρήστες να συνδέσουν τα δεδομένα υγείας τους με εφαρμογές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v