Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες των γηπέδων.
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος

Τον χαμό μιας από τις χαρακτηριστικότερες μορφές του θρηνεί σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μεσημέρι της Τρίτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος.

Ο παλαίμαχος προπονητής αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την υγεία του και απεβίωσε από καρδιακή προσβολή.

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Αγωνιζόταν στη θέση του μεσοκυνηγού και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Εξαρχείων της συνοικίας του. Στη συνέχεια πήγε στις ομάδες ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Εργάστηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς με τον οποίο συνεργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς.

Στην Α' Εθνική προπόνησε επίσης και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

Οι εμφανίσεις του στα ΜΜΕ ήταν κλασικές, αφού μιλούσε πάντα με γλώσσα λαϊκή, η οποία έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις του: «τα πάντα όλα», «το' να, τ' άλλο ξέρω ’γω», και «μάθε μπαλίτσα».

Το 1983, το λαϊκό μουσικό σχήμα Τα παιδιά από την Πάτρα κυκλοφόρησε δίσκο στον οποίο περιλαμβανόταν κομμάτι με τίτλο «Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι», το οποίο εξυμνούσε τον χαρακτήρα του Έλληνα προπονητή, μιλώντας παράλληλα και για αδικίες που έχει υποστεί.

Με αυτό το τραγούδι λοιπόν τον αποχαιρετάμε, μαζί με τον κόσμο του ποδοσφαίρου.



Με πληροφορίες από Wikipedia.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v