iKamaki: Έχω και smartphone, πάμε μια βόλτα;

iKamaki: Έχω και smartphone, πάμε μια βόλτα;
Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του λαού μας, το σουβλάκι και το καμάκι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την app κοινότητα. Το μεν σουβλάκι έγινε παιχνίδι, το οποίο παρουσιάσαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα το δε καμάκι απέκτησε και αυτό την δική του εφαρμογή στο app store με τίτλο – τι άλλο; - iKamaki.

Οι ντροπαλοί συμπολίτες μας λοιπόν, και όχι μόνο, με την βοήθεια της εφαρμογής αποκτούν πρόσβαση σε παραπάνω από διακόσιες ατάκες «πεσίματος» για κάθε περίσταση (club, παραλία, στον δρόμο κτλ.), ενώ έχουν την δυνατότητα να βαθμολογήσουν την κάθε ατάκα έτσι ώστε οι υπόλοιποι χρήστες να ξέρουν αν «δούλεψε» ή όχι. «Η ιδέα για το ikamaki γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2011», λέει ο κ. Γιάννης Στεφανίδης, μέλος της πενταμελούς ομάδας η οποία ασχολήθηκε με την υλοποίηση της εφαρμογής, «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια καλοκαιρινή χιουμοριστική εφαρμογή για το iPhone, που θα έκανε τον κόσμο να γελάσει! Ψάχνοντας στο apple store είδαμε πως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο κι έτσι πήραμε την απόφαση να την υλοποιήσουμε».
 
Η δημιουργία του iKamaki από την σύλληψη της ιδέας μέχρι και την αποστολή της εφαρμογής στην Apple προς έγκριση πήρε κάτι λιγότερο από ένα μήνα, ενώ όσον αφορά τις ευρηματικές ατάκες της, ο κ. Στεφανίδης αναφέρει ότι αντλήθηκαν από τρεις διαφορετικές πηγές: το Διαδίκτυο, τα μέλη της ομάδας (περίπου το 1/3 από τις ατάκες), αλλά και από χρήστες οι οποίοι έστειλαν τις ατάκες μέσω e-mail.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε», ομολογεί ο ίδιος, «Από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της, η εφαρμογή βρέθηκε στην κορυφή του appstore για αρκετό καιρό, με χιλιάδες χρήστες να την κατεβάζουν στο κινητό τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το iKamaki ήταν για τρεις εβδομάδες Νο1 εφαρμογή στη γενική κατηγορία του App Store και συνολικά 6 εβδομάδες μέσα στο top 25. Αυτή τη στιγμή το iKamaki έχει πάνω απο 40.000 dowloads».

Πάντως, όπως αναφέρει ο κ. Στεφανίδης, η εφαρμογή έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα και σκοπό έχει κυρίως το γέλιο, την διασκέδαση και το χαβαλέ, παρά το πραγματικό… kamaki. «Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, αν και δεν γνωρίζω αν πραγματικά κάποιος έχει δοκιμάσει τις ατάκες, νομίζω πως κάποιοι σίγουρα θα έχουν πει μερικές από αυτές. Άλλωστε, όπως έχει πει και η Marilyn Monroe: ‘Αν μπορείς να κάνεις μια κοπέλα να γελάσει, μπορείς να την κάνεις να κάνει οτιδήποτε’.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας για την βελτίωση της εφαρμογής, ο ίδιος λέει: «Σε πρώτη φάση για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την ανταπόκριση που έδειξε στην εφαρμογή θα μεταφέρουμε στην δωρεάν έκδοση της εφαρμογής όλες μας τις ατάκες ώστε να έχουν όλοι οι χρήστες πρόσβαση σε αυτές. Επίσης θα προσθέτουμε συχνά και νέες κατηγορίες, ενώ στο μέλλον έχουμε σκοπό να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε χρήστη να ανεβάζει τις δικές του ατάκες, να βαθμολογεί αλλά και να σχολιάζει τις ατάκες των άλλων».

Το iKamaki κυκλοφορεί προς το παρόν σε δύο εκδόσεις. Η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό «καμακο-ατακών» σε κάθε κατηγορία, ενώ η κανονική έκδοση (0,79€) διαθέτει πλήρη κατάλογο με ατάκες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v