Acer Iconia Tablet A500: Η κορυφή (στα αγγλικά)

Acer Iconia Tablet A500: Η κορυφή (στα αγγλικά)
Acer Iconia Tablet A500: Η κορυφή (στα αγγλικά)
Πρόκειται ίσως για το καλύτερο μηχάνημα της κατηγορίας που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, αν και ίσως δυσκολέψει λίγο ορισμένους χρήστες η αγγλική έκδοση του λειτουργικού του συστήματος. Ας ξεκινήσουμε από αυτό: Πρόκειται για το Αndroid 3.0 Honeycomb, μία ειδική έκδοση η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για υπολογιστές tablet και σε συνδυασμό με το περιβάλλον της Acer σας μεταφέρει σε ένα νέο επίπεδο αλληλεπίδρασης. Αντίθετα με άλλους ανταγωνιστές του, το A500 είναι ένας tablet υπολογιστής πρώτα και κύρια. Στις 10,1'', σχεδιασμένο για να σας παρέχει την ίδια πλούσια εμπειρία πολυμέσων, παιχνιδιών και web που απολαμβάνετε στον οικιακό σας υπολογιστή, με την εργονομία και ευχρηστία του multi-touch, διαθέτει οθόνη με ευρεία γωνία θέασης για καλύτερη απεικόνιση από διάφορες γωνίες, ώστε να μπορείτε να αναπαράγετε και να μοιράζεστε βίντεο HD με τους φίλους σας ενώ βρίσκεστε σε κίνηση. Μαζί με την ενσωματωμένη θύρα HDMI και έξοδο 1080p, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προβολή περιεχομένου HD στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σας.

Η συσκευή διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2, που παρέχει μέχρι και δύο φορές ταχύτερη περιήγηση, για πιο δυνατή εμπειρία web και εφαρμογών, ενσωματώνει κάρτα γραφικών ultra-low power της NVIDIA με υποστήριξη Flash 10.1 για εκπληκτικά γραφικά HD και 3D με ποιότητα κονσόλας, καθώς και αναπαραγωγή πολυμέσων. Ανάλογα ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα συνδεσιμότητας του, μέσω Wi-Fi για πρόσβαση σε δίκτυα και το διαδίκτυο και με Bluetooth 2.1 για σύνδεση με αξεσουάρ και άλλες συσκευές. Επιπλέον η κάμερα των 5 Megapixels στη οπίσθια όψη της συσκευής μαζί με την μπροστινή κάμερα HD είναι ιδανικές για εγγραφή βίντεο, συνομιλία βίντεο ή γρήγορη λήψη φωτογραφιών και ανάρτησή τους στο Facebook, το YouTube ή το Picasa.

Τα μειονεκτήματα της συσκευής είναι η έλλειψη ενσωματωμένης δυνατότητας για σύνδεση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το βάρος (700 γραμ), και η ενσωματωμένη μνήμη, η οποία βρίσκεται μόλις στο 1GB –αν και επεκτείνεται μέχρι τα 33GB με την χρήση καρτών microSD. Το ζήτημα της σύνδεσης με κινητό δίκτυο μπορεί να επιλυθεί με την χρήση εξωτερικής κεραίας πάνω στη μοναδική USB θύρα της συσκευής, αλλά καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε στην αγορά της να συμβουλευτείτε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας, σχετικά με ασυμβατότητες, καθώς η εγκατάσταση του λογισμικού που απαιτείται ώστε αυτή η λύση να λειτουργήσει ίσως είναι προβληματική.

Οι διαστάσεις της συσκευής κινούνται σε αναμενόμενα επίπεδα (26 x 17,8 x 1,32 εκατ.), η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής της με φόρο είναι τα 500 ευρώ, και συνοδεύεται από 1 χρόνο εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v