Sigmatek: Ένα media tablet που ήθελε να γίνει reader

Το μοντέλο της Sigmatek που κυκλοφορεί περισσότερο στην Ελλάδα είναι τα EBEBKT-100/102, το οποίο διαθέτει οθόνη 7” σε όρθιο σχήμα και αναλογία 16:9. Η συσκευή στην πραγματικότητα δεν είναι e-Book Reader αλλά Media Tablet, αφού δεν ενσωματώνει τεχνολογία “Ψηφιακής Μελάνης”, δηλαδή οθόνη η οποία να είναι παθητική και να μιμείται την οπτική εντύπωση του χαρτιού. Εντούτοις πωλείται ως ηλεκτρονικός αναγνώστης βιβλίων.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη συσκευή σε δυνατότητες, η οποία υποστηρίζει τις περισσότερες μορφές αρχείων ήχου, εικόνας και βίντεο οπότε εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας που μεταφέρεται εύκολα παντού. Συνδέεται μέσω θύρας USB σε οποιοδήποτε Η/Υ ώστε να μεταφέρετε τα αρχεία σας και έχει υποδοχή κάρτας SD/MMC για να επεκτείνετε την εσωτερική μνήμη των 4GB κατά 16 GB, φτάνοντας συνολική διαθέσιμη μνήμη 20 GB.

Η συσκευή θα συνδεθεί με τον υπολογιστή σας χωρίς να απαιτεί κάποιου είδους εγκατάσταση λογισμικού άμεσα, με καλώδιο USB, και στη διάρκεια της ανάγνωσης μπορείτε να ακούτε μουσική οποιασδήποτε μορφής μουσικού αρχείου. Παράλληλα η συσκευή είναι σε θέση να προβάλει φωτογραφίες (μορφής JPG, BMP, PNG, GIF) και να αναπαράγει βίντεο των περισσότερων ειδών (XVID, MPEG-1, FLV H.264, WMV, RMVB, MPEG-4). Ως προς τη βασική λειτουργία του, δηλαδή αυτή του ηλεκτρονικού αναγνώστη εγγράφων και βιβλίων, η συσκευή διαβάζει EPUB, TXT, PDF.

Η μπαταρία του μηχανήματος είναι καλή, αφού είναι σε θέση να αναπαράγει απρόσκοπτα 10 ώρες μουσικής, 4 ώρες βίντεο, ή να προβάλει 6000 σελίδες. Ως προς την ανάγνωση, υποστηρίζεται η ρύθμιση του μεγέθους της γραμματοσειράς (για τα ePUB και τα txt), οι σελιδοδείκτες και το zoom (για τα PDF), ενώ υπάρχει αυτόματη αλλαγή του προσανατολισμού της οθόνης ανάλογα με το πώς κρατάμε τη συσκευή. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 20,6 x 13,3 x 1,3 εκατ. και το βάρος της 340 γραμ., νούμερα που δικαιολογούνται από την την 7ιντση οθόνη της.

Μεγάλο μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν έχει οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού, αλλά οθόνη LCD -όπως του υπολογιστή δηλαδή, γεγονός που αμβλύνει κάπως το εξαιρετικό υλικό κατασκευής anti-glare που περιορίζει το θόλωμα όταν το φως πέφτει κατευθείαν στην οθόνη και οι δυνατότητές του είναι αντίστοιχες με ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη με οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού. Επιπρόσθετα, η συσκευή δεν διαθέτει δυνατότητες συνδεσιμότητας με ασύρματο ή/και κινητό δίκτυο για απευθείας σύνδεση στο internet, οπότε αρκείται για την όποια φόρτωση της με αρχεία στη σύνδεση με τον υπολογιστή σας.

Το προϊόν διατίθεται στην ελληνική αγορά από μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών και ειδών πληροφορικής, στην τελική ενδεικτική τιμή των 170 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v