Το Νησί: Μπροστά και πίσω από τις κάμερες

Ερμηνείες, τεχνικά ζητήματα και δημιουργικότητα: Τρεις βασικοί συντελεστές της πλέον επιτυχημένης ελληνικής σειράς, μας αποκαλύπτουν τι είναι αυτό που την φέρνει κάθε Δευτέρα στην κορυφή της τηλεθέασης.
Το Νησί: Μπροστά και πίσω από τις κάμερες
της Έλενας Μπούλια

Δυσκολεύομαι να θυμηθώ την τελευταία φορά που ακύρωσα έξοδο για να δω κάτι στην τηλεόραση -κάτι, μάλιστα, που θα με απορροφούσε τόσο πολύ ώστε να επιδιώκω -με άκρα επιτυχία μέχρι στιγμής- να το βλέπω κάθε φορά που θα προβαλλόταν. Και όπως όλα δείχνουν δεν είμαι η μόνη, παρά μέρος του 70% των Ελλήνων τηλεθεατών που κάθε Δευτέρα βράδυ έχουν ανοιχτή την τηλεόρασή τους στο ίδιο κανάλι.

«Το Νησί» είναι ίσως ό,τι καλύτερο προβλήθηκε ποτέ από την ελληνική τηλεόραση και αυτό είναι κάτι που έχουν αναγνωρίσει ακόμα και οι πιο αυστηροί τηλε-κριτικοί. Όλοι μιλούν για την σειρά που δημιουργεί μνήμες και έντονα συναισθήματα συγκίνησης με τα καλύτερα λόγια και σε εποχές που οι ακριβές παραγωγές μοιάζουν μακρινό παρελθόν, το μεράκι, η δημιουργικότητα και το εξαιρετικό αποτέλεσμα αξίζουν ακόμα μεγαλύτερη προβολή.

Τις τελευταίες ημέρες, κάπου μεταξύ Κρήτης και Αθήνας, καταφέραμε να συναντήσουμε για καφέ την νέα πρωταγωνίστρια του «Νησιού», Κατερίνα Μισιχρόνη, με την οποία συζητήσαμε τα πάντα: Από τον ρόλο της ως Μάιρα στη σειρά Γ4, την μιζέρια του ελληνικού κινηματογράφου, το γιατί πολλοί την ονομάζουν ήδη Ελληνίδα Kill Bill, πώς είναι να είσαι νέος ηθοποιός σήμερα, για να καταλήξουμε στην πιο επιτυχημένη ελληνική τηλεοπτική παραγωγή των τελευταίων ετών.

Ακόμα, επισκεφθήκαμε τον κορυφαίο τεχνικό ειδικών εφέ Γιώργο Αλαχούζο, ο οποίος «ευθύνεται», μαζί με τον αδελφό του Ρούλη, για τις αληθοφανέστατες «λέπρες» των ηθοποιών. Στο εργαστήριό τους είδαμε πώς δημιουργούνται πολλά από τα ειδικά εφέ –όχι μόνο του Νησιού αλλά και άλλων παραγωγών, όπως το Harry Potter στο οποίο συμμετείχαν πρόσφατα οι αδελφοί. Και το καλύτερο; Στο video που τραβήξαμε θα τα δείτε και εσείς.

Τέλος, παράθυρο πίσω από τις κάμερες μας άνοιξε η Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη κ. Μαργαρίτα Γαριού, η οποία, πέρα από τις ερωτήσεις σχετικά με τα γυρίσματα της σειράς, μας μίλησε για τις απίστευτες συνθήκες της δουλειάς εκεί. Για το γεγονός ότι πολλοί από τους τεχνικούς και τους ηθοποιούς μετοίκησαν με τις οικογένειές τους για πάνω από έναν χρόνο στην περιοχή της Ελούντας και της Πλάκας, ενώ πολλά από τα παιδιά αυτών χρειάστηκε να γραφτούν σε σχολεία της περιοχής.

Τι εισπράξαμε τελικά και από τους τρεις; Ότι καμιά φορά μπορεί και οι πολύ δύσκολες συνθήκες να συμβάλλουν στο να προκύψει κάτι σπουδαίο –αρκεί όσοι συμμετέχουν σε αυτό να το πιστεύουν πραγματικά.

Δείτε τις τρεις συνεντεύξεις στα Άρθρα του Αφιερώματος - πάνω δεξιά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v