Santa Botella: Αγία... ταράτσα

Santa Botella: Αγία... ταράτσα
Κοσμοσυρροή στα τραπεζάκια έξω από το street floor του Santa Botella, όμως εσύ που ξέρεις μπαίνεις μέσα και ανεβαίνεις. Περνάς τον πρώτο όροφο που συνηθίζεις να συχνάζεις τον χειμώνα και συνεχίζεις να ανεβαίνεις. Βγαίνεις στην ταράτσα και χαιρετάς από μακριά τον Διονύση που «χορεύει» όπως πάντα στο μπαρ. Σιγά-σιγά θα τον προσεγγίσεις. Μέχρι να το κάνεις απολαμβάνεις τον αττικό ουρανό, παρατηρείς τις απέναντι ταράτσες που κάποιο άλλο είδος διασκέδασης έχουν να προσφέρουν και αναζητάς ένα ελεύθερο σκαμπό, ένα καναπεδάκι… κάτι!

Ο κόσμος στο Santa έχει αυτό το χαλαρό και ευδιάθετο ύφος του ανθρώπου που βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον. Δύσκολα θα δεις εδώ στημένα – στιλιζαρισμένα πρόσωπα, ψηλά τακούνια και μακρυμάνικα πουκάμισα. Η μουσική, άλλωστε, που θυμίζει beach bar, δεν προδιαθέτει για κάτι τέτοιο. Αυτό, όμως, δεν κάνει το Santa Botella «χύμα». Ο σωστός όρος είναι free style. Έρχεσαι όπως είσαι, όποια ώρα μετά τις 19.00 τυχαίνει να βρεθείς στην Πανόρμου, για μία γρήγορη μπύρα ή για μια βραδιά αφιερωμένη στα καταπληκτικά κοκτέιλ του Διονύση -και των άλλων παιδιών, ας μην είμαστε άδικοι- τα οποία, πέρα από εγγυημένα «καθαρά» είναι πάντα πρωτότυπα. Δηλαδή, ναι, θα πιεις κλασικό Mojito ή Daquiri Φράουλα. Αλλά δεν αποκλείεται μέσα σ’αυτό να στάξει ο Διονύσης και μερικές σταγόνες καραμέλας που νωρίτερα το απόγευμα έφτιαξε με τα χεράκια του. Αν θέλεις. Αν δεν θέλεις, επιμένεις στο κλασικό.

Αν πάλι ανήκεις στους σταθερούς θαμώνες του Santa, δηλαδή στο 80% των πελατών του, δεν αποκλείεται να έχεις ήδη τιμηθεί με το προσωπικό σου κοκτέιλ, το οποίο ο μπάρμαν έφτιαξε -και καθιέρωσε- ειδικά για εσένα, όταν έμαθε τα αγαπημένα σου ποτά, ένα βράδυ καθημερινής που δεν είχε τόση δουλειά. Στο μπαρ, άλλωστε, τα παιδιά πειραματίζονται με επιτυχία με φρέσκα εξωτικά φρούτα, διάφορες γεύσεις από μαρμελάδες, τζίντζερ, καυτερή πιπεριά και… πολλή φαντασία!

Κάποια στιγμή όλο και κάποιο σκαμπό θα αδειάσει στην ταράτσα του Santa και θα γλιστρήσεις πάνω του δαγκώνοντας με ανακούφιση το καλαμάκι. Θέα, δροσερό αεράκι, κεφάτη μουσική, γλυκιά γεύση στα χείλη. Τώρα δεν φεύγεις με τίποτα. Τουλάχιστον αν δεν δοκιμάσεις πρώτα την Caipiroska με τα φρέσκα κεράσια, το Starlight με το μαύρο ρούμι από Αγ. Δομίνικο, βανίλια και φρέσκο lime, ή το Grand Mama’s Caramel με λευκό ρούμι και σπιτική καραμέλα γάλακτος. Μαζί με αυτά μέχρι τις 12.00 μπορείς να απολαύσεις και ορισμένες «σπιτικές» λιχουδιές tapas, πίτσα ή σαλάτες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι καθημερινά 19.00 με 21.30 λαμβάνει χώρα το λεγόμενο Happy Hour, με όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ να προσφέρονται με 6 ευρώ, ενώ μετά τις 21.30 οι τιμές έχουν ως εξής: Ποτό: 7 ευρώ – Κοκτέιλ: 8-9 ευρώ.

Πανόρμου 115, Αθήνα, τηλ. 210 6981032
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v